La Craiova mormintele sunt transformate in locuri de relaxare

Doamna Olguta de la Primaria Craiova face minuni, nu va speriati nu a reusit sa rezolve un rebus. Ci a transformat o cripta intr-o bancuta, un loc de relaxare unde va puteti odihni cu copiii sau pur si simplu puteti citi o carte.

La Craiova un mormant al unui ctitor de biserica a fost transformat in mobilier urban. Practic s-a smuls crucea, peste lespede s-au asezat cateva jardiniere din plastic cu cateva flori, iar cripta a fost imbracata in lemn. Locatia cu pricina se afla in fosta curte a Bisericii Sf. Ilie, lucrarile au fost facute de primarie cu acordul Mitropoliei. Nu conteaza istoria, nu conteaza cultura, nimeni si nimic nu o poate opri pe tanti Olguta din behaiala neuronului.

Oare ce urmeaza ?

Ar putea sa transforme toate cimitirele in locuri de promenada, ca daca a profanat un mormant istoric. De ce nu ar mai face-o de inca cateva sute de ori cu mormintele obisnuite. Iata o lista de sugestii :

– Un cimitir ar putea sa fie transfiormat in parc de distractii pentru copii. Vopsite criptele si crucile in culori tipatoare, cripte descoperite si transformate in topogan si gata parcul. Un astfel de parc s-ar putea numi : La Olguta dilie

– Un alt cimitir ar putea deveni o locatie pentru picnic. In loc de cruci se pot monta gratare, fiecare locatie in parte ar trebui botezata dupa locatarul din cripta. Va fi mai usor cu rezervarea, participantii la picnic vor stii sa se gaseasca unii pe altii. Discutiile ar fi in genul :

– unde faci gratar ?
– la cripta aluia de l-a lovit trenul .

– Si pana la urma de ce sa se opreasca Olguta aici, ar putea sa rezolve si problema locuintelor din Craiova. Sunt o groaza de cripte spatioase, unele chiar centrale. Ar putea sa ii evacueze pe locatari ca doar au stat destul. Ba chiar ar putea transforma cimitirul intr-un mic cartier cu spatii comerciale. Intr-o cripta shaormerie, in alta salon de spa, coafor etc. Iata si cateva branduri care ar putea sa apara in curand : La shaorma cu coliva, La cosciug spa, La cripta creata, Breton de mort, etc.

In concluzie: daca nu locuiti in Craiova bucurati-va, daca locuiti la Craiova aveti grija pe ce banca va asezati, s-ar putea sa stati pe pieptul cuiva.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.