Kawasaki Ninja ZX-10RR, o motocicletă supersport extrem de competitivă

image001

Motocicleta Ninja ZX-10RR din familia Kawasaki se afirmă prin puterea impresionantă, tehnologia avansată și look-ul modern, potrivit performanțelor. În premieră, pentru un model de producție și fără motor supraalimentat, a fost permisă folosirea emblemei Kawasaki River Mark. ZX-10RR este probabil una dintre cele mai celebre motociclete provenind de la brandul japonez și se bazează pe experiența de curse în campionatul mondial Superbike. Lineup-ul complet de motociclete Kawasaki este disponibil și în România, alături de o paletă diversificată de echipamente moto și accesorii.

Ninja ZX-10RR a trecut prin mai multe stadii de dezvoltare, iar versiunea actuală găzduiește multiple componente axate pe competiție, fiind omologată pentru raliurile FIM Superbike World Championship. Majoritatea optimizărilor sunt recente. S-au efectuat îmbunătățiri la nivelul componentelor cheie interne (cum ar fi bielele Pankl, pistoane etc.). Profilul frontal este nou, gândit pentru a facilita o zonă mai mare de admisie pentru sistemul de aer și, pentru prima dată, Ninja ZX-10RR beneficiază de aripi frontale interne care oferă aproximativ 17% din forța suplimentară, ceea ce face ca intrările în viraje să fie mai previzibile, în timp ce adaugă un plus de stabilitate liniară. Îmbunătățirile aduse pachetului aerodinamic în partea din spate, inclusiv sloturile de pe unitatea remodelată a scaunului, contribuie, de asemenea, la o îmbunătățire generală cu 7% a coeficientului de rezistență. În termeni de motorizare, au fost adoptate o serie de modificări cu scopul de a crește puterea maximă a vehiculului prin creșterea plafonului total de turații cu 500 rpm. Clapeta de accelerație de 47 mm are pistoane mai ușoare, permițând motorului să se rotească mai liber, să producă o putere mai mare, în vreme ce pilotul poate menține fiecare raport de transmisie pentru mai mult timp.

image002

Kawasaki Ninja ZX-10RR oferă putere de frânare superioară grație frânelor Brembo de ultimă generație. Aripile integrate în partea superioară a caroseriei livrează forță pentru a ajuta la păstrarea roții din față la sol în cazul accelerării puternice. Riderul are la dispoziție modurile de pilotare Sport, Road, Rain și Rider (Manual), ceea ce înseamnă că poate seta controlul la tracțiune și livrarea puterii cu mai multă eficiență, în funcție de necesitate. Bordul modern cu ecran TFT color întregește aspectul high-tech al motocicletei și cuprinde mai multe caracteristici care nu au fost disponibile pentru modelul anterior.

Ninja ZX-10RR a avut parte de optimizar la nivel de motorizare pentru reducerea emisiilor. Modelul este echipat cu motor 998 cc, în 4 timpi, 4 cilindri în linie, pe răcire cu lichid.

Echipa de ingineri Kawasaki nu a ocolit zona șasiu, unde au fost făcute mai multe optimizări. Geometria șasiului favorizează o performanță mărită la viraje, precum și o manevrabilitate ușoară. Setingul suspensiilor se axează mai mult asupra pilotării pe circuit și facilitează o excelentă  manevrabilitate. Poziția de riding este aerodinamică și include un ghidon reglabil și scărițe îmbunătățite, fiind concepută pentru pilotare agresivă. Șaua dispune, de asemenea, de un design updatat. Pachetul standard de dotări este completat de sistemul Electronic Cruise Control ce permite ca viteza să se mențină printr-o apăsare de buton, permițând astfel un plus de confort. Stylingul Ninja se face remarcat prin caroseria inspirată de lumea curselor, cu faruri LED compacte, un parbriz mai înalt și o admisie de aer nou.

Pe lista de avansuri tehnice pentru Ninja ZX-10RR veți găsi mai multe sisteme electronice: ABS, KIBS (Kawasaki Intelligent anti-lock Brake System), schimbare rapidă a vitezei KQS (Kawasaki Quick Shifter), KCMF (Kawasaki Cornering Management Function), KLCM (Kawasaki Launch Control Mode), KEBC (Kawasaki Engine Brake Control), moduri de putere, S-KTRC (Sport-Kawasaki TRaction Control), indicator economic, conectivitate smartphone. Pentru Ninja ZX-10RR  este disponibilă o schemă de culoare pe verde (Lime Green / Ebony / Pearl Blizzard White) și pe negru (Flat Ebony).

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.