John Deere, mai mult decat un tractor

Fiecare fermier sau agricultor va avea o piesa de rezistenta pe care o tine in garaj. De multe ori este vorba despre un tractor sau o masina agricola. Eu sunt posesorul unui tractor John Deere pe care frecvent il mai repar folosind piese de la magazinul tractorsud.ro. Acest magazin ofera o gama vasta de piese John Deere, la preturi foarte avantajoase. La inceput nici nu ma asteptam sa gasesc piese pentru tractorul meu atat de usor, insa dupa ce m-am documentat, am aflat ca tractorsud.ro este locul ideal de unde poti cumpara piese utilaje agricole, la preturi fara concurenta! Am ales John Deere, deoarece este un brand cu istorie, dar si renumit in intreaga lume pentru performantele sale care nu pot fi egalate de alte brand-uri!

Firma John Deere a fost fondata in 1837, in Illinois, SUA, de catre John Deere, un fierar si inventator care a schimbat modul in care se facea agricultura, punand in practica ideea de a realiza un plug din otel slefuit, constituind astfel un pionierat la acea vreme. Productia de pluguri incepe sa ia amploare, iar mai tarziu fierarul John Deere isi va aminti de fabricarea a 10 pluguri in 1839, 75 in 1841 si 100 in 1842.

In 1863, firma construieste primul echipament special, denumit Hawkeye Riding Culivator, ce putea fi pus in miscare cu ajutorul unei trasuri. Doi ani mai tarziu, obtine brevet pentru matritele utilizate la turnarea otelului in vederea obtinerii de pluguri, iar in 1869 incepe colaborarea cu primul distribuitor al produselor JD.

Pana in 1890, productia se baza pe 5 linii: pluguri, cultivatoare, grape, semanatori si plantatoare, vagoane si vagonete. In 1895, publica revista The Furrow in 14 limbi, destinata fermierilor si devine una dintre cele mai raspandite reviste din lume. In 1912, compania detinea 11 fabrici in SUA si una in Canada, iar gama de produse incepea sa se mareasca, cuprizand semanatori pentru cereale si echipamente pentru furaje. Dupa mai multe prototipuri si modele experimentale, productia de tractoare incepe in 1918, iar succesul inregistrat face din acest segment principala activitate a companiei. Motorul, o inventie a JD, functiona pe gazolina. In primul an de lansare a tractorului s-a inregistrat un volum de vanzari de peste 5.000 de unitati.

Primul tractor cu motor in 2 cilindri, modelul D, denumit John Deere, este lansat in anul 1923 si pentru prima oara tractoarele sunt vopsite in culorile verde si galben. In anii urmatori, dezvolta mai multe variante de tractoare, cum ar fi modelele GP, A si B. Ultimele doua modele devin cele mai populare din istoria companiei si raman in productie pana in 1952. Anul 1927 este marcat de constructia primei combine JD.

In perioada depresiunii economice din anii ’30, compania continua sa se dezvolte, in ciuda timpurilor financiare dificile. Prin 1949, JD echipeaza tractorul M cu senile, devenind seria MC, iar prin dotarea cu o lama frontala, utilajul poate fi folosit ca buldozer, putand astfel intra si pe piata constructiilor. Zece ani mai tarziu, John Deere lanseaza cel mai mare tractor, modelul 8010, de 215 CP si o greutate de 10 tone.

In anii ’60, compania lanseaza tractoare cu putere mai mare, dotate cu motoare de 4 si 5 cilindri, spre deosebire de cele in 2 cilindri care au fost fabricate timp de peste 40 de ani. Compania deschide noi fabrici in Argentina si in Franta, iar in 1963 patrunde pe piata produselor de gradinarit. In 1972, aduce imbunatatiri la cabinele tractoarelor, adaugand astfel un plus de siguranta si confort. Lansarea tractoarelor din seriile 5000, 6000 si 7000 ii aduce o consolidare pe piata europeana si, in scurt, timp pozitia de lider.

In anii 2000, John Deere patrunde si pe piata echipamentelor forestiere, in urma achizitiei companiei Timberjack, lider mondial pe acest segment. Totodata, incepe sa construiasca noi fabrici de productie in afara Statelor Unite ale Americii, cum ar fi in India si China. In 2008, devine lider in domeniul instalatiilor de irigatii, prin achizitia firmelor T-Systems International si Plastro Irigation Systems. In urmatorii doi ani, lanseaza prima presa de balotat bumbac si combina de recoltat trestie de zahar pe doua randuri.

John Deere nu este doar un simplu brand, ci un club al agricultorilor care au pretentia de a folosi echipamente performante la preturi avantajoase!

2 comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.