zambesc.com RSS Feed

Ce trebuie sa stiti despre formula de lapte praf bio

poza zambescIndiferent din ce motiv alegeti sa va hraniti bebelusul cu formula de lapte praf, veti vrea sa folositi cel mai bun produs. Dintr-o gama variata de lapte praf, foarte multi parinti aleg formula de lapte paf organic (bio).

Toate formulele pentru sugari sunt monitorizate indeaproape de organismele internationale de sanatate publica si siguranta alimentatiei, insa formulele organice pentru bebelusi trebuie sa indeplineasca cerinte speciale pentru a obtine aprobarea pentru a fi comercializate.

La fel ca alte produse bio sau produsele lactate, formula organica trebuie creata din ingrediente organice certificate. De asemenea, aceste formule nu contin OMG („organism modificat genetic”winking si trebuie sa respecte o lista internationala cu substantele permise si substante interzise – ceea ce inseamna ca unii conservanti, arome si alti aditivi gasiti in formulele standard de lapte praf nu se gasesc in formulele organice.

In conditiile in care suntem tot mai ingrijorati cu privire la sursele noastre alimentare si la potentialele substante chimice si pesticide la care alimentele noastre ar putea fi expuse, alegerea alimentelor organice este o optiune practica pentru parintii care doresc sa minimizeze expunerea bebelusilor lor la reziduuri de pesticide si substante chimice potential daunatoare.

Formula de lapte praf organic este, de asemenea, o alegere buna pentru bebelusii cu un sistem imunitar compromis sau disfunctie endocrina, deoarece poate contribui la reducerea problemelor de sanatate suplimentare asociate cu formulele de lapte praf care pot avea urme de pesticide.

Ce contine formula de lapte praf organic?

Stim ce nu contine o formula organica, conform reglementarilor internationale, dar ce contine ea? Continutul poate varia foarte mult in functie de firma producatoare, iar expertii recomanda citirea indeaproape a etichetelor pentru a va asigura ca sunteti de acord cu ingredientele.

Majoritatea formulelor de lapte praf organic contin lapte de vaca, dar unele sunt facute din soia sau lapte de capra. Pot contine aditivi precum DHA, ARA, prebiotice, probiotice sau proteine ​​din zer pentru a fi cat mai asemanatoare cu laptele matern.

Unii nutritionisti sunt de parere ca ingredientele din formulele organice nu sunt neaparat mai bune decat cele din ​​formulele conventionale. De exemplu, multe firme care produc formule de lapte praf organic folosesc glucoza si sirop de porumb ca sursa de carbohidrati, fata de lactoza, care este sursa de carbohidrati din laptele matern. De asemenea, controversatul ulei de palmier este una din sursele de grasime din multe formule organice. Desi nu este neaparat rau consumul acestuia, sunt de preferat formulele cu carbohidrati si grasimi de calitate mai buna, cum ar fi lactoza si uleiul de floarea soarelui / sofran.

Ideea este sa alegeti o formula de lapte praf cu un profil nutritional cat mai apropiat de laptele matern.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*