zambesc.com RSS Feed

Muzeul National al Satului ,, Dimitrie Gusti”, tot mai sarac

Ori de cate ori poposesc in capitala vizitez Muzeul Dimitrie Gusti, se intampla cel putin odata pe an. Ultima vizita acum circa o saptamana a fost o dezamagire totala. Muzeul e tot mai sarac, lipsesc obiecte care in anii trecuti erau expuse. Iar cladirile sunt tot mai darapanate. Acoperisuri prin care vezi cerul, desi sub acoperis se afla obiecte valoroase.

Cateva interventii total nepotrivite la anumite cladiri…Reparatii facute de mantuiala, cu materiale noi. Nu poti folosi o scandura din Dedeman sa repari o cladire de 200 de ani. Mare parte din colectia de mori este compromisa iremediabil. Nu stiu cine gestioneaza locatia, dar sigur nu face ce trebuie. Pacat, mare pacat..Pana la urma vom avea trecutul doar in poze.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*