zambesc.com RSS Feed

In curand vom avea carti de identitate electronice

Anul 2013 vine cu acte noi, in prima faza nu vom fi toti obligati sa ne schimbam cartile de identitate, insa prima etapa incepe in 2013 si se va incheia in 2016. Vom fi obligati sa ne preschimbam cartile de identitate actuale cu unele electronice care pe langa datele actuale vor include datele biometrice ale titularului, vom avea chiar si imaginea impresiunilor papilare.

La cat tam tam s-a facut pana acuma in jurul pasaportului biometric sigur vor fi probleme si la preschimbarea cartilor de identitate. Noroc ca exista posibilitatea sa alegem daca dorim ca imaginea impresiunilor papilare sa fie imprimata pe cartea de identitate sau nu. Desi aceasta e doar una din caracteristicele care ii fac pe unii sa nu doreasca astfel de acte.

Iata si graficul dupa care vom fi obligati sa ne schimbam cartile de identitate vechi cu cele biometrice, electronice :

– Persoanele nascute dupa 1981, isi vor schimba actele intre 1 iulie 2013 – 30 iunie 2014
– Persoanele nascute intre 1966 si 1980, isi vor schimba actele intre iulie 2014 – iunie 2015
– Pentru cei nascuti intre 1946 si 1965, perioada de preschimbare va fi iulie 2015 – iunie 2016

Deci sa inceapa scandalul intre cei care vor acte electronice si cei care nu vor. Ce m-a amuzat data trecuta, adica la pasaportul biometric, a fost faptul ca numerosi preoti le recomandau enoriasilor sa nu cumva sa accepte acte electronice…, cica ar fi o facatura a intunecatului….

Probabil vom fi mai usor de controlat insa nu de incornorat ci mai degraba de ciumpalacii care ne conduc.

,
3 Comentarii
 1. Alina :

  A zis pe data de 15 decembrie, 2012

  Ca e bine sau nu, important este faptul ca toti o sa fie obligati sa-si faca. O sa se protesteze cateva zile, hai saptamani pe la Universitate dupa care totul va intra in normal.

 2. Ivi :

  A zis pe data de 16 decembrie, 2012

  Bine ca imi expira buletinul in 2015 si nu tb sa il schimb mai devreme, ca la cata birocratie e pe la sectiile de politie, iti canta cucii pe acolo zile in sir. Stiu pe cineva care a divortat si cei la de la sectorul 1 au vrut sa ii retuna sentinta de divort IN ORIGINAL.

 3. dan :

  A zis pe data de 1 ianuarie, 2013

  cred ca-i bine, da sa ne dea si baterii la ele


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*