Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa devii vanzator de buldozere ?

Multe firme se plang ca nu reusesc sa isi gaseasca personal, mai ales cand vine vorba de posturi cheie in vanzari si marketing. Pur si simplu au disparut potentialii angajati, spun cei care ii cauta. Azi am dat pe facebook peste conditiile unui angajator, care cauta Top Manager – Head of Marketing of sales. Adica mai pe scurt o firma care cauta un vanzator de buldozere, escavatoare si alte utilaje din aceasta categorie. Nu partea pompoasa din titulatura viitorului angajat mi-a atras atentia, e deja ceva obisnuit pe meleagurile noastrem, ci conditiile fara de care nu ai voie sa ii abordezi. Adica nu ai voie sa vinzi buldozere daca nu ai dublat vreodata cifra de afaceri intr-un an. Aceasta e una din conditii, nu e o conditie rea, insa ma intreb cine ar renunta la un astfel de angajat. Orice angajator ar tine cu dintii de o astfel de persoana. O alta conditie este sa fii citit minim 10 carti in ultimul an. Nici aceasta conditie nu e una rea, doar ca nu prea se ,, pupa,, cu restul.

Nu poti sa ai experienta, rezultate fabuloase in vanzari si sa stai si la biblioteca. Chiar daca iti doresti, fizic nu ai timp. Un angajat bun in vanzari lucreaza in medie 10 ore pe zi, ba chiar mai mult si rar are concediu. Iar conditiile de angajare nu se opresc aici, lista e cat doua liste. Repet nu e rau sa ceri, dar senzatia e ca se cere degeaba. Daca am intreba pe cei care isi doresc un astfel de post daca corespund, sigur toti ar raspunde cu da, insa realitatea e departe. Iar pana la urma nu stiu ce e mai bine…. sa ai un angajat ok, sau unul care crezi tu ca e ok, ca doar asa apare in CV-ul lui.

Firma cu pricina ar putea sa isi ,, satisfaca,, pofta daca ar angaja trei personae, sigur asa ar obtine managerul potrivit. Una din persoane ar putea fi Cartarescu si asa firma ar avea parte si de literatura:

Cobori in jos buldozer bland
Alunecand pe o sina
Si iti trosnesti fundul de pamant
Cu miros de ..banana.

Alta rima nu am gasit, si pe aceasta am imprumutat-o.

O alta persoana ar putea fi Liviu Dragnea. Sigur asa cifra de afaceri s-ar tripla intr-o saptamana. Tel Drum si alte firme au nevoie de utilaje.
A treia persoana ar trebui aleasa intre Andreea Marin, Raduleasca sau poate ceva din valul nou. Si asa firma care comercializeaza buldozere ar avea vanzatorul dorit.

Nu stiu ce conditii ar putea fi cerute la angajarea unei femei de serviciu. Probabil sa demonstreze ca a cantat macar o data in duet cu Andrea Bocelli.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.