In 2050 nu o sa mai existe pensia, iar dieta va fi total diferita

Nu am avut discutii cu mama Omida, sau altcineva din acest domeniu, pur si simplu este vorba de un calcul matematic. Povestea e mai veche, am mai scris despre ea, dar in acest moment e un pic oficiala. Practic ce se va intampla peste circa 20 – 30 de ani? Vom avea doi pensionari la o persoana in campul muncii. Ca sa va faceti o idee, astazi este invers, adica doua persoane lucreaza pentru un pensionar. Si cu toate astea pensionarii mor de foame, stau in frig, intuneric, si alte cele. In concluzie peste 25 de ani nu vor mai fi pensii, nu ca nu o sa le vrea nimeni. Ci pur si simplu nu o sa existe fonduri.

Ce vor manca pensionarii in 2050 ?

Urzicile vor fi la mare cautare si nu o sa isi permita oricine urzici. In schimb mai toti o sa poata sa serveasca buruieni odata pe zi. Asta in sezon, iarna va fi ceva mai dificil, dieta va fi exclusiv din paie si fan. Evident cei cu stare vor manca si un pic de carne, vor avea de ales intre shaorma cu sobolan si supa cu muste. Pare exagerat, dar nu vom fi departe de un astfel de scenariu. Oricate strategii ne-ar promite guvernul sigur situatia ii va lua prin surprindere.

In consecinta adunati conserve si covrigi la saltea, sau mancati dublu fata de necesar acum, iar la pensie la hibernat.

4 comments

  1. Mă gândesc că acum sunt în câmpul muncii și văd că contribuția mea la pensii e depășită doar de impozit. Adică, totuși e o contribuție destul de mare, lunar. Și tot nu le e suficient? Păi cum să fie când unu are o pensie de peste 2000 de lei și altul nu ajunge nici la 1000 de lei. Diferența o plătim tot noi, doar că unu își permite să mănânce „pesceturi”, în timp ce altul se gândește cum să își împartă cheltuielile ca să nu rămână fără curent, gaz etc.

    Mă întreb dacă întrebarea nu va fi ceva de genul „Vor mai exista pensionari în 2050?” Sau vor fi doar în povești… „Știi nepoate, pe vremea mea erau pensionari…”.

    Poate părea un pix exagerat exemplul tău, dar la cum se arată situația, nu vom fi departe de mâncărurile astea sărăcăcioase.

  2. Probabil majoritatea dintre noi nu vom apuca pensia. Cum spui pensionari vor fi atat de rari incat vor atrage privirile mai ceva ca vedetele de cinema.

    Exemplele mele sunt in general ,, exagerate” ca de aia blogul se numeste zambesc :). Dar daca ma gandesc bine de data asta nu am exagerat chiar asa de tare.

    Pensionari de acum o duc rau cu toate ca au ceva mai multi banuti decat vom avea noi. In plus ei mai cultiva ceva, sunt obisnuiti cu greul, pe cand noi nu prea le avem cu gradina, iar la greu nu prea rezistam cu rezista ai nostrii bunici.

  3. Calculele sunt relativ simple iar solutii nu prea se gasesc. In plus, mai mult ca sigur o mare parte dintre cei cu forta de munca vor alege sa lucreze in strainatate si sa cotizeze acolo, deci nici nu cred ca va mai dura 30 de ani, poate maxim 10 sau 15.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.