Hram Repedea Maramures

Fiecare localitate obisnuieste sa aibe cel putin o zi de sarbatoare, ca e vorba de zilele orasului, ruga, stransura sau hram, ne place sa sarbatorim. Insa semnificatia evenimentului si sarbatoarea in sine este foarte diferita de la o zona la alta. Repedea este o localitate din judetul Maramures, aflata intr-o zona superba in care vietuiesc etnici ucraineni, insa mai toate obiceiurile poarta amprenta vizibila a zonei, adica Maramures.

Hramul sau sarbatoarea acestei localitati, este diferita de alte zone si asta deoarece sarbatoarea este in primul rand religioasa. Evenimentul central este biserica si nu concertele sau mai stiu eu ce balciuri. Probabil pare neatractiv, insa nu este asa. Biserica prezinta acesta sarbatoare ca pe un adevarat spectacol, si pot spune acest lucru fara sa exagerez deloc.

Iata cateva imagini de la hramul localitatii Repedea :

Evident sunt doar cateva imagini, realitatea e mult mai profunda. Cateva minusuri, nu pentru eveniment, ci mai mult pentru primarie, chiar si locuitori….a fost un pic de mizerie lipsind cosurile de gunoi, etc. Dar aceste minusuri sunt mai peste tot in tara asta…

2 comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.