Horia Cristian a turnat la securitate ?

Cam asa suna cateva titluri de ziarele timisorene, probabil putin ati auzit de acest nume. Multi timisoreni nu il cunosc, desi Horia Cristian a avut un mandat de deputat. Cu siguranta nu e singurul care nu s-a facut remarcat in activitatea sa. Dar aceasta este o alta discutie, ce mi-a atras atentia este acea titulatura de turnator. Am auzit-o frecvent la stiri, ca unii si-ar fi ,, vandut ” si rudele, doar sa faca impresie buna partidului.

Imi este greu sa imi inchipui ce om ar putea face asa ceva, evident exemplele sunt din belsug. Felix e unul dintre ele, bineinteles ca toti ceilalti nu recunosc desi instanta a dat un verdict in acest sens. Cat il priveste pe Horia Cristian, timisoreanul nostru, nu stiu ce sa spun.., persoana e total necunoscuta desi a fost ales deputat, acum candideaza din nou. Pare un fel de ,,cel mai mare pictor rus” care a murit la nastere. In general fara foc nu iese fum, desi el sustine ca nu e asa, presa insa spune altceva.

Ce este un turnator ?

Cu siguranta nu e acela care toarna in pahare, adica sa nu va ganditi ca securitatea facea chefuri iar un fel de Horia Cristian turna bautura in pahare. Pentru a fi turnator trebuie sa ai ,, stomac”, nu cred ca oricine e capabil sa ,, decarteze” totul despre prieteni, apropiati, colegi. Pana la urma o astfel de persoana cred ca nu prea are pe nimeni ajunge sa fie in societate ca o gelatina intre niste corpuri dure.

Cum sunt pedepsiti turnatorii

De fapt aceasta cred eu ca e cea mai importanta problema, sunt pedepsiti turnatorii la securitate ? Sincer nu prea am auzit, decat ici, colo cate un politician tras pe dreapta si atat, pedepsit, macar amendat nu. Eu cred ca totusi pentru cei care au turnat iar dupa au ajuns in politica ar trebui sa existe o pedeapsa. Ceva de genul; salariul, venitul obtinut in perioada de mandat sa fie restituit, confiscat, macar atat daca nu mai mult.

4 comments

  1. Sunt de acord cu IM…cine n-a turnat la securitate?sau mai precis spus…daca ti se cerea lucrul asta si nu acceptai ce se intampla?nici nu vreau sa ma gandesc!

  2. Majoritatea au facut asta, frica era mult prea mare si efectele ulterioare devastatoare, as putea spune.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.