zambesc.com RSS Feed

Groparii au diploma ?

Nu m-am intrebat niciodata daca groparii care lucreaza pe la cimitire sunt calificati in acest sens, sau daca au vreo calificare. Probabil multi vor spune ca nu e nevoie de pregatire, cunostinte pentru a sapa o groapa, insa eu sunt de alta parere si asta nu ca o parere personala. Aseara urmarind stirile, am ramas oarecum amuzat si oripilat de ceea ce au facut niste gropari pe la un cimitir de prin Bucuresti. Oameni cu experienta in ale meseriei, nu au sapat groapa in forma de triunghi sau cerc ci au sapat in alta parte decat trebuie, iar ceea ce e mai grav au sapat deranjand alt mormant.

Situatia e grava atat pentru cel deranjat dar mai ales pentru cel care nu avea unde sa fie cazat. E complicat sa duci sicriul la groapa iar aceasta sa nu fie gata, mai ales pe caldura asta……dar se mai intampla. Partea amuzanta din aceasta intamplare macabra, este totusi explicatia preotului care a spus ca angajatii au fost incadrati dupa concurs, etc…deci totul e ok.
Incerc sa imi inchipui care ar fi problele de angajare pentru postul de gropar :

1. Sari coarda cu sicriul in brate.
2. Ascunde sicriul pana e gata groapa.
3. Aruncarea coroanelor pe cruce din prima.
4. Folosirea cu maxima pricepere a utilajelor de sapat : harlet, tarnacop si alimentarea lor permanenta cu alcool.
5. Veleitati de mare artist, in caz ca nu e gata groapa, groparul va sustine un mic program artistic, pentru cei care insotesc cortegiul. Programul artistic poate fi in genul emisiunii Romanii au talent, adica Groparii au talent..se pot interpreta piese muzicale, momente de magie..de genul scoatem porumbei din palaria decedatului, sau ii ghicim viitorul.
Ce mai: totul e simplu, avem solutii, scuze, explicatii pentru orice.

, ,
4 Comentarii
 1. Irina :

  A zis pe data de 4 mai, 2012

  am auzit un caz similar pe la mine la tara laughing)

 2. Sorin Valcu :

  A zis pe data de 4 mai, 2012

  Si eu am auzit de un caz similar la mine la tara….din cate am auzit a fost super horror

 3. Laurentiu :

  A zis pe data de 9 mai, 2012

  Hahaha…sa fiu sincer, chiar nu ma asteptam la asa ceva..se vede ca nu sunt in bransa laughing

 4. Ciprian :

  A zis pe data de 18 mai, 2012

  Probele care le-ai publicat tu sunt oficiale tongue? Foarte tare articolul,am vazut si eu la televizor un caz dinasta,fugea un gropar cu lopata in mana dupa un cameraman sa-l omoare ca a filmat omul ce boacana au facut ei big grin.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*