Radare, soferi dar mai ales soferite

In ultimul timp am tot facut cateva drumuri intre Timisoara si Oradea, in cele mai multe cazuri incercand sa merg cu viteza legala. Insa dupa mai multe ore de mers ajungi sa nu prea mai reduci viteza in localitati, sau sa nu o reduci suficient de mult, astfel ca soferii care vin din sens opus sunt de real ajutor, atunci cand te atentioneaza ca urmeaza un radar si cum iti sunt prieteni dar nu ii cunosti, nu poti decat sa le multumesti prin salut.

Din obisnuinta acelasi lucru il fac si eu pentru cei care vin din fata mea, insa am remarcat ca din sase masini atentionate, doi soferi iti multumesc iar ceilalti patru se uita la tine de parca le-ai aruncat un pampers folosit pe parbriz. In cazul soferitelor nici una dintre ele nu s-a sinchisit sa schiteze vreun gest, probabil se gandeau ca le fac poze. Pana la urma e greu, foarte greu sa ridici mana sau sa inclini capul, miscarea necesita efort si astfel mai pierzi energie din sahorma ingerata.

9 comments

 1. eu am vaga impresie ca unii din cei care nu iti multumesc, sunt unii care nici nu stiu ce inseamna.
  asta pe langa cei care nu observa sau cei care observa dar nu se sinchisesc sa raspunda!

 2. Nu numai la radar folosesc si vad intalnita chestia. uneori chiar si atentionarea pentru aprinderea farurilor poate conta in trafic. uneori atentionezi ca sa le aprinda, alteori, de la distanta sa-l rogi sa-si inchida faza lunga pentru a nu te orbi noaptea. In fine, ca incapator, nici eu nu stiam cu ce se mananca chestia si credeam ca ceilalti participanti la trafic sunt rai, dar imi voiau doar binele. In timp inveti si regulile strazii chiar daca pe unele niciodata, cum ar fi bunul simt. :))

 3. am invatat sa multumesc celorlalti soferi cand ma atentioneaza sau cand imi dau prioritate. cred ca sunt printre putinele soferite care fac asta 🙂

 4. Din tot sufletul le multumesc si eu in gand. 🙂
  Sincer va spun ca sunt asa concentrata, incat realizez prea tarziu ca m-a avertizat cineva, de ceva. Dar in sufletul meu le multumesc tuturor! Si sigur mai sunt si alte soferite ca mine. 😀 Sorry!

 5. @ Roxana: Da, tu ai fi un caz fericit pentru ca majoritatea femeilor nu sunt deloc concentrate la ceva anume…pur si simplu asta este reactia lor ‘normala’!

 6. eeeh…nu tre sa fim asa rai cu femeile..cu saracele sunt atat de terorizate de barbati ca poate nu isi dau seama ca de fapt le atentioneaza si nu isi bat joc de ele..:)

 7. Doamne fereste…cum sa isi piarda vreo soferita atentia de la volan … vrei sa iasa din decor? :))) acelas lucru si prin zona bucurestiului.

 8. este un lucru frumos sa atentionezi colegul de trafic ca este radar,dar la fel de frumos este si sa raspunzi la atentionare.Nu vreau sa jignesc pe nimeni,e adevarat ca exista soferite foarte bune dar sunt unele…pericol mare nu asa..Nu sunt sigure pe ele, le simt putin stresate la volan…

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.