Firmele care au ghinionul sa fie furate, au sansa sa primeasca bonus o amenda de la politie

O vorba romaneasca spune ca un ghinion nu vine niciodata singur. Pagubele, problemele umbla cel putin in cuplu sau chiar in grup. Zilele trecute s-a intamplat ca unei firme sa ii dispara dintr-un sertar extrem de sigur o suma usor sub zece mii de lei. Circa 2000 de euro, locatia e biroul unui magazin de prezentare dintr-un centru comercial. Sertar cu doua chei, doi angajati cu acces. Adica totul parea simplu insa in realitate nu a fost chiar asa. Astfel ca a fost nevoie de politie, iar domnii cu pricina au venit cu un cadou catre firma pagubita. O amenda de toata frumusetea pentru ca nu s-au luat masuri de securitate si respectiv firma nu avea analiza de risc. Adica si banii luati si cu banii dati, ca asa e la superoferta..platesti de doua ori.

Ce-i drept politistii aveau dreptate; Analiza de risc este obligatorie pentru toate firmele. Legea exista inca din 2003, iar amenzile pot merge si pana in 50 000 de lei. Sunt sigur insa ca nu multa lume stie acest lucru. Si aceasta deoarece si cei care decid sa se protejeze cu sisteme de alarma, camere de luat vederi si alte cele nu apeleaza la profesionisti. Ci merg in regie proprie, sau alte improvizatii ieftine, care pana la urma nu prea isi fac treaba. Detalii legate de obligatiile firmelor, oferte si alte cele puteti gasi si pe site-ul www.sdsmag.ro, eu tot de pe sdsmag.ro m-am informat. Se pare ca e nevoie si de un oarece abonament. Iar institutile care pot controla firmele din acest punct de vedere sunt destul de multe. Asa ca sigur nu va fi ratata nicio firma la un moment dat.

Cat priveste furtul de care povesteam pana in acest moment nimic. Ambii detinatori au chei de la sertar au trecut testul cu detectorul de minciuni. Cazul pare pana la urma mai complicat ca un roman al Agatha Christie. Daca ar fi existat camere de luat vederi, totul ar fi fost simplu. Acum dincolo de furtul banilor si al banilor care merg pe amenda, a mai aparut neincrederea in cativa angajati. Si sunt sigur cu unii dintre cei banuiti nu sunt vinovati. Cat priveste rezolvarea cazului de catre politie, versiunea neoficiala e ceva de genul : imposibil. Doar daca hotul decide sa marturiseasca…Ceea ce probabil nu se va intampla niciodata.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.