Fierul de calcat Tefal este extrem de periculos

Nu e vorba de vreun evadat cu numele de Tefal, ci chiar celebrul si laudatul fier de calcat Tefal. Nu sunt specialist in calcat haine sau calcatoare, mai calc si eu din cand in cand cate o camasa. Lucru pe care am incercat sa il fac si ieri. Spun incercat pentru ca nu am reusit sa calc nimic, in schimb a fost cat pe ce sa dau foc la casa. Fierul de calcat folosit este un Tefal, nu stiu modelul dar se poate vedea in poze. Din ce imi aduc aminte are vreo 4-5 ani de cand a fost achizitionat. Pana ieri a functionat bine, ieri insa dupa ce l-am alimentat cu apa distilata si bagat in priza, in timp ce eu pregateam camasa pe masa de calcat, Tefal-ul meu a luat-o razna.

Fier de calcat Tefal

S-a incins foarte tare, eu am zis ok ii dau aburi, iar Tefal-ul meu in loc sa scoata aburi a scos metal topit si dupa, o flacara. Toate astea prin talpa fierului de calcat. Parca era un cyborg din Terminator, prin talpa fierului curgea metal topit de parca era lava. Pana sa il scot din priza si sa il mut in balcon, Tefal-ul meu si-a facut de cap. Astfel metalul incins s-a scurs pe o canapea, practic a trecut prin aceasta ca prin branza. In concluzie o canapea facuta praf si de fierul de calcat Tefal sa nu mai vorbim.

Tefal periculos

foc, arsuri, tefal

Ma intreb ce se intampla daca i se intampla cuiva care s-ar fi pierdut cu firea la flacara scoasa de calcator. Probabil un incendiu, arsuri si alte cele. Din toata experienta asta nu pot decat sa spun ca Tefal este cel mai prost si periculos fier de calcat. Este inadmisibil sa se intample asa ceva, ma gandesc ca un astfel de produs trebuie sa aibe un sistem propriu de intrerupere a alimentarii in astfel de situatii. Sau poate fierul de calcat Tefal pe care il aveam era prevazut cu optiunea modelat metale. Un mic furnal pentru facut potcoave pentru cai morti.

Pentru utilizatorii Tefal nu ramane decat sa va recomand urmatoarele :

– folositi manusi de sudor ignifugate cand calcati haine cu Tefal.
– dotati-va casa cu instinctoare.
– sunati la pompieri preventiv, anuntati din timp cand va apucati de calcat cu Tefal.
– transformati fierul de calcat Tefal intr-unul cu jar, cum erau pe vremuri, e mai sigur.

2 comments

  1. Data viitoare să calci în cada plină cu apă! Pui un placaj, ceva, deasupra, și ai rezolvat-o… 😀
    Lăsând gluma la o parte: e prima dată când aud că se poate întâmpla așa ceva. L-ai desfăcut, ca să vezi cauza?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.