Expoziție dedicată trupei Sex Pistols, la Londra

Fotograful oficial al trupei Sex Pistols, Dennis Morris, expune în această vară la Londra unele dintre cele mai renumite fotografii ale sale, care îl au ca protagonist pe Sid Vicious, basistul acestei formaţii punk legendare, informează AFP.

Expoziţia „SID: Superman Is Dead”, care va rămâne deschisă până pe 15 iulie în centrul capitalei Marii Britanii, este dedicată lui Sid Vicious, decedat la vârsta de 21 de ani în urma unei supradoze de heroină, la patru luni după ce fusese inculpat pentru uciderea iubitei sale, Nancy Spungen.

„Când lua heroină, se schimba complet, devenea o persoană complet diferită”, a declarat Dennis Morris, care l-a fotografiat pe celebrul basist la sfârşitul anilor 1970.

Expoziţia, organizată la peste 40 de ani după realizarea fotografiilor, vrea să prezinte „intensa personalitate” a acestui star punk. „Veţi citi lucruri despre Sid Vicious şi veţi crede că era destul de violent, dar în realitate era mai degrabă tandru şi foarte timid”, a adăugat fotograful britanic.

Una dintre imagini arată o cameră de hotel complet distrusă de Sid Vicious în timpul unui turneu din 1977, cu un pat desfăcut şi plin cu ambalaje de mâncare, o mochetă plină cu pahare şi pagini smulse dintr-o Biblie, precum şi o noptieră acoperită cu droguri.

Sid Vicious este arătat pe jumătate gol, lungit pe mochetă între două paturi, în timp ce o a altă persoană, neidentificată, dar fiind „probabil o admiratoare”, dormea ghemuită pe unul dintre paturi.

„Într-o seară, Sid şi-a pierdut complet controlul şi a distrus camera lui de hotel”, povesteşte Dennis Morris, ajuns între timp la vârsta de 62 de ani şi cunoscut, de asemenea, pentru că l-a fotografiat pe legendarul cântăreţ reggae Bob Marley.

„Camera mea era chiar alături de a lui şi când vacarmul s-a oprit în sfârşit, am deschis uşa şi am văzut acel haos complet”, a adăugat fotograful, care a dorit să recreeze acea scenă pentru a retranscrie „energia şi violenţa punk”.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.