Eu nu mai cumpar de la Billa

Nu am nimic cu cei de la Billa, insa strategia lor de marketing nu e pe ,, gustul ” meu. De ceva timp clientii Billa care au un card cumpara anumite produse mai ieftin. Asa ar suna explicatia celor de la Billa, eu insa nu cred acest lucru. Nu cred ca Billa a renuntat la o parte din profit, ci mai degaraba invers. Adica clientii care nu au card platesc mai mult. Practic o astfel de miscare care se vrea in favoarea clientului, este de fapt una care creste profitul Billa prin incasarea la supra pret de la clientul fara card. Iar daca ar fi sa studiem problema pana la capat exista preturi mai bune in alta parte decat oferta Billa pentru clientii care detin card.

De ce nu vreau card Billa ?

Cum spuneam mai sus nu am nimic cu Billa, dar nu mai vreau carduri, brelocuri, indiferent din partea cui sunt. In acest moment detin 2 carduri bancare, plus inca alte 6 carduri. Eu cred ca e destul, nu mai vreau alte carduri. Ce ar fi daca fiecare magazin ne-ar da cate un card, am detine toti cate 40-50 de carduri. Am avea toti genti speciale pentru carduri, iar ajunsi la casa de marcat am zabovi cel putin 20-30 de minute sa gasim cardul potrivit. Astfel activitatea noastra zilnica ar suna cam asa : 8 ore somn, 8-10 ore lucru, 2-4 ore pe drumuri si cel putin 2 ore selectat carduri la casa de marcat.

In consecinta prefer sa nu mai cumpar de la Billa.

8 comments

 1. Idea cardurilor de reduceri este sa te aduca inapoi in magazin. Subconstientul iti spune ma duc la Billa am reducere cu cardul. Dar ai dreptate, preturile ar trebui sa fie standard pentru fiecare client.

 2. Nu neaparat preturi standard, ci ma asteptam sa reduca din pretul vechi pentru cei cu card si nu sa adauge la pret pentru cei care nu au card. In plus esti ademenit cu preturi, oferte iar la casa e altceva, pe motiv ca nu ai sapca, pardon card.

 3. Ai dreptate, eu am card billa pentru ca este cel ai aproape supermarket de mine. Plus ca au un pret bun la laptele de 3.5% de Clever, familia mea consuma foarte mult lapte.
  Poate poti sa scrii un articole de ce un lapte Zuzu de 3,5 % costa peste 5 lei, produs de Albalact.
  Iar lapte Clever produs pentru Billa de Albalact de 3,5% este putin peste 3 lei.
  De unde diferenta de 2 lei ?

 4. Daniel @

  Eu cumpar lapte de la automatul unei ferme, este lapte proaspat, de calitate si pretul fluctueaza intre 2,5 – 3 lei, in functie de sezon..Nu merita sa cumperi Clever si nici Zuzu.

  Automate cu lapte se gasesc mai peste tot in Timisoara, macar stii ca iei direct de la producator.

 5. In orasul in care stau eu nu sunt automate de lapte, cel putin nu in zona mea. Dar in schimb iti aduce producatorul laptele direct acasa.
  Cred ca laptele este singurul lucru care nu prefer sa il cumpar de la tarani.

  Spre fericirea mea piata de legume din oras meu este inca plina de producatori locali(si fara intermediari), din zona. Niciodata nu cumpar rosi, ridichi, castraveti, ceapa, etc…..de la Supermarketuri daca sunt in piata.

  Sunt o persoana care se uita la eticheta si prefer produsele locale sau cel putin produse in Romania. Singura conditie este sa nu fie o diferata exagerata de pret intre cele de import.

  Cred ca singura slabiciune este laptele :).

 6. Si eu ma uit la eticheta, producator, etc. Din pacate producatorii nu mai exista prin pietele din Timisoara. Cat priveste laptele cel de la automat este foarte bun, automatul apartine fermei. Si daca facem o comparatie cu laptele din magazin diferenta e fantastica, incepand de la culoare, gust, miros.

 7. Per ansamblu, astfel de strategii par a fi arme cu doua taisuri. De convins, e greu sa te convinga sa mai faci un card iar Billa nu sunt singurii care au apelat la o astfel de tactica. Eu nu cumpar de la ei, am facut-o de cateva ori si nu mi se pare tocmai rentabil, au preturi peste carrefour, de exemplu.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.