Dupa criza de medici vine criza de instalatori

Nu as fi crezut vreodata ca Romania va duce lipsa de instalatori. Si am impresia ca multi inca nu realizeaza ca nu avem instalatori. Doar atunci cand crapa o teava ne dam seama ca prin Romania instalatorii sunt ca trufele. Adica exista dar nu ii gasesti, sau ii gasesti foarte rar treji pe cei care exista. E un lucru de neconceput, avand in vedere ca unde intorci capul dai de o problema care necesita imediat un instalator. Nu cred ca exista locuinta in care un instalator sa nu isi gaseasca de trabaluit. Si nu ma refer la celebrul Costel, ci la partea constructiva, pozitiva a ocupatiei :).

Mai toate hotelurile, pensiunile din Romania, adica 99% din ele au o problema in baie. In 99,99% din cazuri nu functioneaza scurgerea cum trebuie, adica parca nu e gravitatie. Iar bonus mai pot fi si alte probleme, ca doar este loc. Cu alte cuvinte daca te cazezi la un hotel prin Bucuresti, iti poti lua si undita. Pana se scurge apa din dus ai timp sa pescuiesti. Sau poate dai un exemplu pentru hotelier si cauti tu un instalator in Bucuresti 24/7 si le rezolvi problema :). Pare deplasata sugestia, dar realitatea e crunta. Am senzatia ca problema instalatiilor in hoteluri nu prea e una de interes. Ori de cate ori am fost intrebat de confort la receptie, intrebarea era legata de cum am dormit. Nimeni nu m-a intrebat cum am facut dus, sau daca am prins peste :).

Daca ridici problema raspunsul e cam acelasi peste tot, nu avem instalator. Iar scuza e pe buna dreptate, nimeni nu mai vrea sa se faca instalator. Nici chiar cei care au ratat bac-ul, sau mai ales acestia. Probabil tinerii astepta pluta sau vaporul, daca au ratat bac-ul, sau poate o sa treaca inot ,, hopul”. Sincer nu o sa fie imposibil in urmatorii ani, pai daca nu o sa avem instalatori, o sa inotam ceva mai des si in extrasezon ­čÖé si aceasta la propriu.

Probabil se va ajunge ca la anunturile de matrimoniale atat doamnele, cat si domnii care isi gasesc mai greu perechea sa treaca la hobby; Pasionat/pasionata de instalatii sanitare, sudura, macelarie si alte job-uri care nu vor mai avea pretendenti. Sau cine stie, importam si noi niste chinezi care sa faca treaba asta. Asa poate o sa curga miere si lapte la robinet pentru tot romanul, chiar si pentru cei ,, harnici” care asteapta ajutorul social.

One comment

  1. Anul trecut inBulgaria sa stricat furtunul de la dus ,nu ii ridic in slavi dar a durat 10 min fix . Adevarat ca atunci cand am anuntat la receptie aveam sampon in cap . Deci iubesc Bulgaria stiu sa vanda iar eu am 200euro pt familia mea de dat pt un concediu .

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.