Duminica nu se lucreaza ?

Nu stiu exact cum sta treaba cu zilele de sarbatoare, duminica mai ales, se lucreaza, nu se lucreaza. Evident intrebarea e una ce tine de religie si nu o intrebare pentru cei care dramuiesc turme de angajati care trebuie sa munceasca atat duminica cat si cu ocazia unor sarbatori.
catedrala Timisoara
Personal stiam inca din copilarie ca duminica nu se lucreaza, e pacat si toate celalalte. Si cand aceasta regula este propavaduita de biserica, ma astept ca in primul rand biserica sa fie cea care o respecta.

Ieri fiind la plimbare prin centru Timisoarei am intrat in Catedrala, unde ce sa vezi; o doamna dadea de zor cu aspiratorul. Desi era duminica si nu orice duminica ci prima zi de Paste. Probabil o sa spuneti pai era murdar, nu as spune ca era murdar si daca era murdar se putea face in alta zi, nu se intampla nimic daca ramanea asa mocheta inca 1-2 zile. Nu sunt eu in masura sa judec, insa intamplarea vine si confirma inca o data zicala: ,, sa faci ce zice popa si nu ce face popa”.

Probabil pentru multi nu pare ceva iesit din comun, pentru mine insa da. Mi se pare extrem de ciudat ca duminica la ora 15 sa intri intr-o biserica, iar printre credinciosii ingenuncheati sa se plimbe cineva cu aspiratorul. Nu patea nimeni nimic daca acea banda de mocheta lata de 1,5 metri si lunga de vreo 20 ramanea neaspirata….Sau poate sunt alte reguli, adica se poate lucra in biserica duminica, doar in afara ei o fi interzis ?

5 comments

  1. Nu se lucreaza duminica, sau nu peste tot. intr-adevar macar in biserica sa se respecte religia.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.