Drumul meu. Un drum plin de fericire

Treaba asta cu drumul meu e de fapt o „chestie” organizata de Ursus.
Cum insa mie nu imi place deloc berea, nu asta e motivul pentru care o sa va plictisesc in continuare. Eu doar am dat pest un articol care mi-a trezit cheful de a povesti.
De a povesti care a fost drumul meu in viata pana acum.
Dar destul cu introducerea, mai bine sa incep.

De ce mint, nu am fost genul de persoana care sa fie atrasa prea mult de scoala/invatatura. :-b Iar asta se poate observa usor, daca va uitati la notele mele. De fapt, existau doar doua materii la care mergeam cu entuziasm: informatica si educatie fizica. Mai ma priceam destul de bine si la matematica si uneori devenea si aceasta materie foarte interesanta. Daca apareau probleme care sa imi trezeasca interesul si sa imi puna mintea la contributie.

De fapt informatica era si un hobby. Eram foarte pasionat sa realizez diverse programele, aplicatii, algoritmi. Majoritatea in Turbo Pascal, pentru ca asta se preda la vremea respectiva. Iar apoi m-am adaptat si pe C++.
Apoi a venit clasa a 12-a si admiterea la facultate.
Dezorientat, fara prea multe informatii si fara o idee clara despre ceea ce vreau sa fac in viata am ales sa dau admiterea la Facultatea de electronica si telecomunicatii din Bucuresti. Cu un plan de rezerva, Facultatea de instalatii din cadrul Universitatii de constructii.
In urma examenelor am reusit sa fiu admis la ambele. La constructii chiar cu bursa. Dar am decis sa aleg electronica, doar aia era prima varianta.

Dupa cateva luni de scoala, mare dezamagire. O caruta de materii inutile, ore peste ore, multa materie, profesori fara nici un chef, aparatura invechita si prea multa teorie fara nici un pic de practica. Nu era deloc ceea ce ma asteptam eu.
Cu chiu cu vai am suportat vreo 3 ani.

Apoi am avut o idee nastrusnica. Sa imi incerc norocul in Anglia. Am stat o vreme acolo, am vazut cat de grea e viata si mi-am dat seama cat de mult conteaza o diploma.
Am revenit in tara, si mi-am continuat facultatea.

Spre sfarsitul facultatii am zis ca e de bun simt sa ma angajez. Ca atunci cand termin cu scoala sa am un minim de experienta.
Bine, in timpul facultatii am mai lucrat eu dar majoritatea lucrurilor nu prea avea rost sa le trec in cv: aplaudaci, impartitor de fluturasi, figurant, semi merchandiser, etc…

Spre norocul meu soarta a facut ca in perioada respectiva ActiveSoft sa isi deschida o mica filiala in Targoviste. Unde m-am angajat pe post de „customer suport”. Bine, ceea ce faceam acolo nu avea nici o legatura cu denumirea dar asta e deja o alta poveste.
Tot in perioada aia, o prietena m-a intrebat daca stiu cum sa isi faca un site. Raspunsul: word sau powerpoint. Si apoi da-i „save as html”.
Da stiu, habar nu aveam ce e ala un site. :”>

Dar am invatat. Cat am fost la ActiveSoft am avut un sef de nota 10. Care a avut rabdare, chef, chiar si pasiune sa ma invete html/css/php/sql.
Si mi-a reamintit vechea mea pasiune, programarea.

A venit sfarsitul facultatii, am obtinut si diploma iar urmatoarea idee a fost sa profesez in domeniul in care am fost „calificat”. Deci m-am angajat ca inginer electronist.

Ghinionul a fost ca am incercat asta in Romania, unde industria e la pamant. Lucru pe care l-am descoperit foarte repede, pe propria piele.
Drept urmare, in cateva luni, am realizat ca trebuie sa ma orintez repede. Altfel viitorul nu era prea roz. De fapt nu prea era deloc.
Si asa am ajuns in Bucuresti.
Ca programator.

Unde ma va duce drumul, ramane de vazut.

6 comments

  1. drumul te duce acolo unde tu vrei …daca sti sa virezi la timp in curbe periculoase …la viteza de formula 1 !!!!
    vdm !

  2. astept postul cu drumul tau in viata pana acum .. dar nu profesional.
    sa ne povestesti tu cu polenizarea cum a fost.
    sau pentru pasionatii de facebook respectiv farmville sa-i zicem fertilizare! :d

  3. VREAU mai multe detalii despre plecarea ta in Anglia….nu de alta, dar ma bate si pe mine gandul sa plec…..ffff serios….:)) can you help me? pls

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.