Drept la replica fata de articolul : Petrom face evaziune fiscala


Referitor la post-ul dvs. numit “ Petrom face evaziune fiscala ”, dorim sa va transmitem punctul de vedere de mai jos, in speranta publicarii acestuia in cadrul post-ului amintit.

“In data de 27 Iulie ac, orele 18:05, sistemul informatic a experimentat o problema tehnica ce nu a permis caselor de marcat a emite bonurile fiscale aferente tranzactiilor efectuate. Dupa remedierea acestei defectiuni, in baza CUI-ului companiei beneficiare, s-a emis bonul fiscal.

Compania beneficiara a fost contactata proactiv de catre statia de distributie carburanti si a fost luata legatura cu directorul societatii in vederea receptionarii bonului fiscal aferent la care faceti referire in articolul mai sus mentionat.

Astfel, dorim sa se mentioneze ca nu a existat nici o forma de incercare a unei fraude, cu atat mai putin a unei forme de evaziune fiscala, cu atat mai mult cu cat retele noastre de statii de distributie carburanti incurajeaza receptionarea bonurilor fiscale prin politica noastra de vanzari cat si diverse actiuni si activitati de marketing. “

Cu stima,

Press Office
Communications & Sustainability Department

OMV Petrom S.A.
Member of OMV Group
Petrom City
Coralilor 22, Sector 1
Bucharest, Romania
Tel. +40 (372)1 61547

Ma vad nevoit sa repet: legislatia romana nu permite bon fiscal a doua zi, nu mi se pare normal sa fac doua drumuri dupa un prapadit de bon. Ma intreb in acelasi timp ce se intampla in situatiile cand nu se doreste bon ? Oricum am lua problema, tot evaziune fiscala se cheama. Daca era un chiosc probabil era deja ,, defrisat ” de ANAF. Pe de alta parte daca mergem pe o presupunere de genul :

– 300 statii Petrom, uita sa ofere un bon fiscal /zi, in valoare de 200 lei?

Am avea urmatoarea situatie :

200 lei x 300 statii = 60 000 mii lei x 30 zile = 1 800 000 lei

Microbuzul care a alimentat dupa mine a primit si el bonul prin posta ? Dati-mi voie sa ma indoiesc de acest lucru.

4 comments

  1. Deci daca se experimentează o problema tehnica, atunci lipsa bonului nu este evaziune ?

    Pai sa folosească toți evazioniștii scuza asta .

  2. DV @

    Putem schimba in dex ce presupune lipsa bonului fiscal atunci cand cumperi ceva. Poate se va schimba pe viitor, momentan inseamna evaziune fiscala. Poate pe viitor se va numi ,, sistemul informatic a experimentat o problema tehnica „….

  3. Conform HG479 /2003 art .6 atunci cand nu functioneaza casele de marcat se trec data si ora la care s-a defectat casa in cartea de interventii a acesteia iar tranzactiile efectuate in aceasta perioada se trec intr-un registru special, vizat de organul fiscal.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.