Din ce se face casul de oaie ?

Ieri fiind prin Auchan la raionul de branza, lapte, si alte cele, mi-am permis sa intreb si eu vanzatoarea; din ce se face casul de oaie ? Mai bine nu intrebam, doamna s-a simtit extrem de jignita, cat pe ce sa iau un ,,polonic cu smantana in cap”. Totusi mi-a dat un raspuns: ,, intrebati un cioban, eu nu sunt cioban „.

din ce se face casul de oaie

Evident stiam ca nu sunt la stana, desi la un moment dat am avut impresia ca sunt la corida si nu la Auchan. Privirea celei cu care incercam sa am o conversatie m-a derutat. Intrebarea nu mi-a venit intamplator in minte, chiar voiam sa stiu din ce se face casul de oaie in perioada de iarna.

Undeva prin octombrie eram in judetul Maramures si m-am oprit intr-o piata sa cumpar cas de oaie. Ciobanii din piata au ras de mine, aveau cas de capra, vaca, pentru oaie mi-au zis sa revin la primavara. La Auchan si mai in toate magazinele de profil, casul de oaie behaie pe rafturi non-stop. Fara pauza, oile lor dau lapte non-stop, or fi angajate cu norma intreaga. Cele de la tarani probabil au mai multe drepturi si mai intra in concediu maternal. Daca exista cas de oaie mai tot timpul, inseamna ca exista si oi care dau lapte fara pauza.

Cum arata oaia care da lapte non – stop ?

Cica ar avea implant XXL si este foarte buna prietena cu marmota care impacheteaza ciocolata. Ba chiar se zvoneste ca atunci cand e in toane bune, da direct cas, branza, iaurt la borcan, cascaval afumat. Iar in zilele de sarbatoare scoate macaroane cu branza gata prajite. Astfel ciobanii nu au asa mult de lucru. Ceea ce ii face pe toti extreme de fericiti, de parca ar fi mancat canepa. Umbla vorba ca la urmatoarea emisiune Master Chef va participa si o astfel de oita, poate asa o sa stim si noi de unde vine casul de oaie.

One comment

  1. Ai dreptate! Acum imi amintesc cand mergeam iarna in vacanta la bunici, nu aveau lapte pentru ca oile erau gestante. Si cand apareau mieii, bunicii nu mulgeau oile pentru ca mieii aveau nevoie de lapte pentru a creste…
    Este drept ca nu m-as fi intrebat din ce este facut casul de oaie daca l-as fi vazut pe rafturile unui magazin in perioada iernii… Din pacate!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.