zambesc.com RSS Feed

Din ce se face casul de oaie ?

Ieri fiind prin Auchan la raionul de branza, lapte, si alte cele, mi-am permis sa intreb si eu vanzatoarea; din ce se face casul de oaie ? Mai bine nu intrebam, doamna s-a simtit extrem de jignita, cat pe ce sa iau un ,,polonic cu smantana in cap”. Totusi mi-a dat un raspuns: ,, intrebati un cioban, eu nu sunt cioban „.

din ce se face casul de oaie

Evident stiam ca nu sunt la stana, desi la un moment dat am avut impresia ca sunt la corida si nu la Auchan. Privirea celei cu care incercam sa am o conversatie m-a derutat. Intrebarea nu mi-a venit intamplator in minte, chiar voiam sa stiu din ce se face casul de oaie in perioada de iarna.

Undeva prin octombrie eram in judetul Maramures si m-am oprit intr-o piata sa cumpar cas de oaie. Ciobanii din piata au ras de mine, aveau cas de capra, vaca, pentru oaie mi-au zis sa revin la primavara. La Auchan si mai in toate magazinele de profil, casul de oaie behaie pe rafturi non-stop. Fara pauza, oile lor dau lapte non-stop, or fi angajate cu norma intreaga. Cele de la tarani probabil au mai multe drepturi si mai intra in concediu maternal. Daca exista cas de oaie mai tot timpul, inseamna ca exista si oi care dau lapte fara pauza.

Cum arata oaia care da lapte non – stop ?

Cica ar avea implant XXL si este foarte buna prietena cu marmota care impacheteaza ciocolata. Ba chiar se zvoneste ca atunci cand e in toane bune, da direct cas, branza, iaurt la borcan, cascaval afumat. Iar in zilele de sarbatoare scoate macaroane cu branza gata prajite. Astfel ciobanii nu au asa mult de lucru. Ceea ce ii face pe toti extreme de fericiti, de parca ar fi mancat canepa. Umbla vorba ca la urmatoarea emisiune Master Chef va participa si o astfel de oita, poate asa o sa stim si noi de unde vine casul de oaie.

, , , ,
Un Comentariu
  1. trenda :

    A zis pe data de 20 ianuarie, 2016

    Ai dreptate! Acum imi amintesc cand mergeam iarna in vacanta la bunici, nu aveau lapte pentru ca oile erau gestante. Si cand apareau mieii, bunicii nu mulgeau oile pentru ca mieii aveau nevoie de lapte pentru a creste…
    Este drept ca nu m-as fi intrebat din ce este facut casul de oaie daca l-as fi vazut pe rafturile unui magazin in perioada iernii… Din pacate!


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*