zambesc.com RSS Feed

De ce ziua Romaniei la 1 decembrie ?

Probabil mai toti romanii stiu de ce sarbatorim Ziua Nationala la 1 decembrie, si totusi de ce in decembrie ? Nu imi pun intrebarea aceasta prin prisma evenimentelor intamplate in 1 decembrie 1918 si nici nu contest importanta acestora. Dar totusi de ce mai toate marile evenimente istorice infaptuite de romani au avut loc in luna decembrie, sau in lunile reci, saracacioase ? De ce nu am facut unirea in luna iunie, iulie ? Raspunsul e unul simplu romanii sunt comozi si fac lucrurile in ultima fractiune de secunda, uneori chiar si mai tarziu.

Daca afara e cald si bine iar romanul a mai gasit cate un mar, o para stricata sau cartof atunci a fost fericit. Nu il interesa unirea sau de ce unii ne fura, ne asupresc, si alte cele. De aici si explicatia evenimentelor istorice petrecute in lunile de iarna, in lunile cand nici cainele nu iti vine sa il lasi in curte, poporul roman a fost nevoit din cauza matelor care chioraiau si a frigului din casa sa iasa in strada, la lupta, la jertfa. E de laudat, si totusi e si de criticat.

– De ce romanii ingrasa porcul in ajun ?
– De ce romanii fac revolutie in decembrie ?
– De ce se unesc in decembrie ?
– De ce incearca sa fie mai buni in decembrie ?

Da, de ce ? De ce nu am fi la fel in restul anului ? Poate asa lucrurile ar merge mai bine si nu am lasa ce trebuie facut astazi pe maine, ca poate nu mai trebuie.

, ,
Un Comentariu
  1. ize :

    A zis pe data de 5 ianuarie, 2015

    noi avem o problema cu comoditatealaughing)


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*