De ce sustin unii proiectul Rosia Montana ?

S-a scris extrem de mult pe tema acestui subiect, mai mult pentru….. si aceasta datorita unor campanii agresive de presa. Ce nu am reusit pana acum sa inteleg; de ce unii romani sunt pentru proiectul Rosia Montana ?..Evident fiecare vine cu argumente, dar argumentele prezentate pana acum nu stau in picioare. Din moment ce Romania nu este beneficiarul, nu are de castigat, sau nu are mare lucru din tot acest ghiveci..de ce sa il facem.

Pe investitori ii inteleg e vorba de afaceri, vor sa multiplice o suma de cateva mii de ori. Dar ca roman de ce sa sustii un astfel de proiect ?…Vor spune unii ca strainii vor doar sa ajute zona…, pai daca e asa de ce nu investesc in agricultura, turism sau alte domenii ?

Investitorii au o scuza, ii doare in cot de ceea ce va ramane dupa ei, politicienii care ii sustin la fel, cauta doar sa se imbogateasca, nu conteaza metoda. Dar omul de rand poate fi atat de prost incat sa nu realizeze ca toate acestea sunt impotriva lui, tot ceea ce este impotriva naturii se intoarce impotriva noastra. Iar daca ar fi sa trecem peste aceste aspecte si ne-am gandi doar la beneficii…, pai noi nu prea beneficiem de nimic, doar ceva poluare si un dezastru ecologic.

Orice ar spune oricine, sa razi un munte e un dezastru, cu toata tehnologia de care dispune investitorul.
In opinia mea un acord de exploatare la Rosia Montana e echivalent cu vanzarea unui rinichi, iar banii incasati pe acesta nu ar merge la cel care a vandut ci la intermediar…..Cu alte cuvinte este o situatie grava, ceva in genul unui jaf produs cu sute de ani in urma de turci sau tatari, problema pe care nu o inteleg…, de ce unii romani sustin acest proiect..de ce ?

8 comments

  1. Chiar daca zona nu va fi exploatata acum, generatiile viitoare nu isi vor mai fac atatea griji. La un moment dat cu sau fara voia noastra va fi „ras” muntele! 🙂

  2. sunt deja pierdute comorile din pacate si ce este mai trist este ca nimanui nu ii pasa..

  3. Mulți sunt de părere cu tine, și? Crezi că se întâmplă ceva dacă vrem sau nu vrem? Face cineva concret sau poate cineva să facă ceva?

    E ceva ce ne depășește, iar noi nu avem controlul asupra a ceea ce decid unii oameni. noi nu putem decât să observăm ce se întâmplă și de cele mai multe ori, doar cam atât.

  4. Si eu am stat foarte mult si m’am gandit la proiectul asta cu Rosia Montana.. Si nu am inteles dc trebuiesc ajutati cei de acolo ? pana la urma si noi avem sute de copii aruncati pe strazi, sute de batrani chinuiti etc … si pt noi nu face nimeni nimic .

  5. „tot ceea ce este impotriva naturii se intoarce impotriva noastra” – aceasta afirmatie trebuie pusa pe casa poporului sa o vada si de pe luna !

  6. Sunt oameni carora inca le mai pasa de natura..si sunt constienti ca fara natura am fii morti ..

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.