zambesc.com RSS Feed

Daca am avea un IQ mai mare

Daca de maine mai toti dintre noi am capata un IQ mai mare, cel mai mare…oare ce s-ar schimba ?..Probabil unii din prietenii mei o sa imi raspunda ca vom deveni toti vegetarieni si vom renunta in a asculta anumite genuri muzicale. Eu cred totusi ca am avea parte de lupte de strada, violenta iesita din comun dar probabil si lucruri bune.
Daca stam si analizam cei mai periculosi criminali, mai toti aveau un IQ superior. Sa fii destept nu inseamna ca vei face doar bine, toate inovatiile bune, dar si cele mai putin bune au avut in spate minti luminate.

Caracterul unui personaj nu are legatura cu inteligenta, insa de multe ori facem confuzie considerand ca doar cei care sunt in rand cu noi, cu lumea, sunt inteligenti. Momentan nu trebuie sa ne facem griji, din punct de vedere al IQ-ului am involuat, suntem mai jos fata de anii trecuti.
Imi povestea cineva care a facut practica la o scoala generala ca din 20 de elevi 5 nu stiau in ce judet traiesc si erau tocmai in clasa a-V-a. Cred ca pana la urma tot ceea ce este inteligenta va ajunge in alte spatii, iar restul va ramane. Astfel ca in timp vor ajunge tari cu 95% prosti si tari cu 70% destepti, evident cei prosti vor munci pentru cei destepti. Oare noi din care categorie vom face parte ?

, , ,
14 Comentarii
 1. Anu :

  A zis pe data de 11 octombrie, 2011

  Daca esti bun, nu inseamna sa fii prost. Trebuie sa stii cu cine sa fii bun, cat sa fii bun, cand sa fii bun. Trebuie dozata bunatatea cu inteligenta ca sa fii un Om.

 2. Spet :

  A zis pe data de 11 octombrie, 2011

  Faptul ca elevii nu stiu in ce judet se afla nu are leagtura cu IQ-ul lor, ci cu IQ-ul prefesorului, al parintilor si a tuturor celor care trebuiau sa-i educe.

 3. Pose :

  A zis pe data de 11 octombrie, 2011

  Eu sper ca din cei destepti, ce pot spune speranta moare ultima…laughinglaughinglaughing

 4. dePop :

  A zis pe data de 11 octombrie, 2011

  Spet :@
  Nu are de-a face cu profesorii, inevitabil afli si daca ai unde inmagazinezi..

 5. radu :

  A zis pe data de 11 octombrie, 2011

  Fiecare vede inteligenta diferit.
  Omul care se descurca, este un om inteligent…

 6. un Dan :

  A zis pe data de 11 octombrie, 2011

  Cand vine vorba de IQ mereu imi aduc aminte de urmatoarea situatie: prin 2003-2004 eram anul II in facultate si eram stresat de un profesor de hidraulica, doctor, cu multe carti scrise, tupeist si foarte exigent. Cand venea in amfiteatru se batea 10 minute cu telecomanda de la aerul conditionat si ne chema pe noi sa-l reglam, dupa ce injura ca are telecomanda prea multe butoane…
  Am ajuns la concluzia ca nu conteaza cat de destept esti, ideea e sa fii practic, sa te descurci onorabil in orice situatie, fara sa devii penibil.

 7. dePop :

  A zis pe data de 11 octombrie, 2011

  un Dan : @
  Nimeni nu e perfect, marea majoritate a celor care fac parte din ,, cercul luminatilor ” au avut probleme. De exemplu : Einstein, Leonardo da Vinci, Edison, etc…erau dislexici……Pana la urma migratia si asimilarea ,,eminentelor cenusii ” de catre anumite tari..va duce la o clasificare dupa IQ a unor state….Romania si Bulgaria = muncitori care vor munci pentru restul comunitatilor din Europa…restul vor ocupa functii superioare….

 8. Zoologika :

  A zis pe data de 12 octombrie, 2011

  Stimabile nu ai pomenit nimic de ignoranta. E o boala mult mai grava si mai actuala decat prostia cred eu.

 9. dePop :

  A zis pe data de 12 octombrie, 2011

  Zoologika : @

  Niciodata nu e prea tarziu, avem timp .happy..

 10. dan me :

  A zis pe data de 12 octombrie, 2011

  …sa fim seriosi

 11. dePop :

  A zis pe data de 12 octombrie, 2011

  dan me : @…avem timp sa pomenim, doar pomenirea se face post mortem

 12. dan me :

  A zis pe data de 12 octombrie, 2011

  avem dar ma refeream la altceva.

 13. Laurentiu :

  A zis pe data de 12 octombrie, 2011

  Multi fac confuzia intre inteligenta si despteptaciune, sunt doua lucruri diametral opuse. De asemenea, se considera ca cine nu este inteligent sau nu are o minte sclipitoare, este prost…gresit.

 14. Bogdan :

  A zis pe data de 22 octombrie, 2011

  @Radu, ai spus ca omul care se descurca e omul inteligent. Insa la noi, a te descurca are cu totul alte conotatii. La noi te descurci daca il inseli pe celalalt, daca il calci in picioare, daca profiti pe urma lui… calci pe cadavre. Adica nu esti om, ci un animal care se foloseste numai de instinctul de supravietuire.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*