Ciupercile de padure

Copilarind intr-o zona montana am avut sansa de-a gusta din numeroase delicii culinare mai mult sau mai putin accesibile celor din zonele de ses. Ciupercile, hribiile se numara printre mancarurile mele preferate, bineinteles sunt esentiale ingredientele pentru a obtine un gust apropiat de cel pe care il stiu din copilarie.

Si ca o paranteza smantana de casa face diferenta, as spune chiar 60 % din gust. De ce acest subiect ?..Pentru ca tocmai am trecut prin Real si spre surprinderea mea am gasit la vanzare hribii uscate din import. Pretul lor era cam piperat, vreo 30 ron 100 gr, dar ce m-a surprins e ca sunt din import Italia.
Desi eu stiam ca Italia ii importa de la noi, probabil ca e acelasi lucru ca si in cazul lemnului si a multor alte produse, in final tot noi suntem consumatorii insa la alte preturi. In cazul ciupercilor prelucrarea e chiar foarte simpla, uscate si ambalate….de ce in Italia ?

6 comments

  1. exista 100% natural , in mod clar nu exista… trust me ai mei stau la tara si tot nu e tot 100% natural.. poate ne amagim noi ca e 100% natural dar nu e clar

  2. Mie imi plac ciupercile doar in combinatie cu smantana si piept de pui. am o slabiciune pentru asa ceva. cate despre importurile respective, lenea este mare in romania, de aia …

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.