Cum să scapi de fumul de ţigară din casă sau de pe haine

Cum să scapi de fumul de ţigară din casă sau de pe haine

Este bine-cunoscut faptul că mirosul cauzat de ţigări este greu de suportat pentru anumite persoane, fiind uneori chiar dificil de îndepărtat atât de pe haine, cât şi din locuinţa. Însă există câteva trucuri care pot ajuta în această privinţă fără prea mult efort. În ultimii ani, tot mai multe persoane au început să folosească ţigări electronice datorită faptului că acestea sunt mult mai puţin nocive şi nici nu împrăştie mirosuri deranjante şi supărătoare.

Vapatul este o formă mult mai uşoară de a reduce consumul de nicotină, putând permite în acest fel persoanelor doritoare să renunţe la fumat definitiv şi să menţină un stil de viaţa mai sănătos. Totuşi, ce se poate face pentru a scăpa de fumul de ţigară sau de cel de la vapat?

Cele mai populare trucuri de a scăpa de mirosul de ţigară

Potrivit Dampfi Shop, indiferent că persoanele care se confruntă cu această problemă sunt fumătoare sau nu, cu siguranţă la un moment dat se vor confrunta cu mirosulde tutun greu de suportat. În acest fel, există câteva modalităţi testate şi eficiente ce îi pot ajuta să scape de aroma inconfundabilă a tutunului ars:

1. Tigările electronice – aceste device-uri sunt cea mai bună modalitate de a elimina complet mirosurile supărătoare.

Pentru vapat sunt folosite  lichide cu o aromă plăcută, de fructe, mentă sau altele, acestea eliminând un abur mai puţin deranjant.

2. Eliminarea mirosului din casă

  • aerisirea camerei – aerisirea locuinţei este recomandată a fi realizată de cel puţin 3 ori pe zi, indiferent de temperaturile de afară. Cel puţin 10 minute pot face o diferenţă foarte mare, reuşind astfel eliminarea mirosului de tutun.
  • oţet – fumul de ţigară se poate imprima în timp pe mobilier, ţesături textile, chiar şi în pereţi, fiind mai greu de eliminat doar prin aerisire. În acest fel se poate folosi oţetul combinat cu apă, lăsându-l în centrul camerei pentru cel puţin 24 de ore pentru a elimina mireasma.
  • coajă de portocală sau lămâie – coaja de portocală sau lămâie poate fi la fel de eficientă în combaterea mirosurilor nedorite – se pot opări pentru a elimina treptat mirosul de tutun din cameră.

3. Eliminarea mirosului de pe haine

  • bicarbonat de sodiu – această substanţă este de mare ajutor pentru a scapa de fumul de tutun. Pentru a elimina mirosul hainelor îmbibate cu fum este necesară tamponarea şi introducerea lor într-o pungă complet sigilată pentru câteva ore.
  • spălarea hainelor cu oţet şi apă – şi în acest caz se poate folosi oţetul combinat cu apă în proporţie de 50 – 50% alături de detergentul preferat pentru maşina de spălat.
  • cafea – un săculeţ care conţine cafea măcinată va putea îndepărta rapid problema, fără efort.

Ţigările electronice sunt populare datorită faptului că pot satisface nevoia de nicotină într-un mod mai sănătos decât alte alternative.

De asemenea, vapatul este un remediu bun şi pentru renunţarea la fumat, făcând în acest fel trecerea mult mai uşor către o viaţă liberă de vicii. Totuşi, chiar dacă vapezi s-ar putea să te confrunţi cu mirosul de tutun pe haine sau în casă. Foloseşte trucurile de mai sus pentru a scăpa de problemă.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.