Cum să alegi ramele de ochelari pentru copii? 5 sfaturi utile

image001

Pentru o vedere clară și corectă, copii pot avea nevoie de ochelari de vedere de la vârste fragede. Alegerea ramelor de ochelari devine o misiune extrem de importantă pentru cei mici, dar și pentru părinți. Confortul și nevoia copiilor de a se simți bine cu ochelari sunt elemente esențiale.

Uneori cei mici pot avea nevoie de ochelari de vedere pentru corectarea unor deficiențe oculare. Pentru a trece mai ușor peste această etapă a vieții lor, copiii au nevoie de rame de ochelari care să îi ajute să aibă încredere în forțele proprii și să arate minunat, de aceea îți spunem cum poți să îi ajuți să identifice ramele perfecte.

1. Achiziții din magazine dedicate

Există o gamă bogată de ochelari de vedere, dar nu toate magazinele au secțiuni dedicate copiilor în care să descoperi multe sortimente. Pe Lensa.ro găsești ochelari de vedere Puma pentru copii, produse de calitate, la prețuri avantajoase. Ai ocazia să faci alegerea potrivită singur sau cu ajutor din partea specialiștilor, chiar și online.

Cu design minunat, adecvați fețelor copiilor, ochelarii achiziționați de aici îți oferă garanția calității și siguranță, dar și rezistență sporită. În plus, ai totul într-un singur loc, ramele, lentilele cu dioptriile necesare prescrise, soluțiile de întreținere și accesoriile utile pentru păstrarea și îngrijirea corespunzătoare a ochelarilor.

2. Forma feței

Pentru a fi în concordanță cu nevoile lor specifice, ochelarii pentru copii trebuie să se potrivească trăsăturilor acestora. Pentru o față rotundă, ramele de ochelari dreptunghiulare sunt ideale, în timp ce pentru o față ovală ar fi mai potrivite ramele îngroșate în partea superioară. Fețelor pătrate li se potrivesc ramele ovale de ochelari, iar chipurilor ovale cel mai bine le stă cu rame de formă rotundă.

Pentru armonia feței și confort sporit este bine să încerci cu copiii mai multe tipuri de rame pentru a observa diferențele și a decide care este cea mai potrivită variantă.

3. Design atractiv

Este normal ca cei mici să își dorească să aibă rame de ochelari în culorile preferate. Alegând rame de ochelari de la branduri celebre, copiii vor fi extrem de încântați și chiar vor trece mai ușor peste acomodarea și purtarea acestora. Se vor simți în tendințe mereu și vor avea un accesoriu cool care să le evidențieze trăsăturile sau chiar să le contureze stilul aparte.

4. Compoziția ramei

Materialele din care sunt confecționate ramele de ochelari sunt extrem de importante. Pentru copii cu atât mai mult, pentru a nu dezvolta alergii. Metalul nu mai este demult singurul material pentru rame, articolele hipoalergenice sunt eficiente și utile pentru copii.

Acordă atenție sporită produsului ales, uneori ramele din acetat sau plastic au inserții metalice ce ar putea veni în contact direct cu pielea sensibilă a copiilor!

5. Dimensiunea ochelarilor

Nasul copiilor este delicat, iar pentru ca ramele ochelarilor să se potrivească figurilor lor fie există pernițe atașate, special create, fie ramele au formă delicată în zona nasului. Mici ajustări pot fi realizate în magazin astfel încât copiii să poată vedea corect și ramele să se sprijine perfect pe puntea nazală și în spatele urechilor.

Ramele de ochelari trebuie să fie în armonie cu mărimea feței, proporțiile sunt esențiale pentru ca privirea să aibă un câmp vizual lărgit, iar copiii să nu facă eforturi pentru a privi corect.

Curățarea periodică a ochelarilor de vedere, cu soluții specifice, păstrarea lor în suport când nu sunt utilizați, precum și depozitarea corespunzătoare în ghiozdanul copiilor sunt pași fundamentali și îi vei învăța pe copii toate acestea. Pentru că vorbim de o categorie de vârstă la care atenție nu este mereu o prioritate, un șnur pentru ochelari poate fi o opțiune potrivită pe parcursul zilei.

Controalele oftalmologice periodice oferă informații utile legate de sănătatea vederii copiilor. Diagnosticarea la timp a problemelor aduce și soluții adecvate care pot preveni apariția complicațiilor. Identificarea ramelor de ochelari pentru copii este o joacă, modelele produse de branduri celebre sunt distractive, în culori vii, cu forme și dimensiuni variate, pentru toate gusturile și nevoile.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.