Cum sa nu te prezinti la un interviu pentru angajare

Nu sunt specialist in recrutare de personal, insa din cand in cand job-ul meu ma obliga sa ma ocup de interviuri. Astazi am avut interviuri pentru postul de reprezentant vanzari magazin de prezentare. Adica intr-o locatie cocheta, eleganta cineva se intalneste la o cafea cu circa 10-12 potentiali clienti/zi. Ma asteptam ca pentru un astfel de post cei care vin la interviu sa fie macar imbracati decent. Nu vreau sa critic, judec, pe nimeni, dar randurile de jos cred eu ca i-ar ajuta pe cei care aspira la un astfel de post.

Iata cum cred eu ca nu trebuie sa te prezinti la un interviu:

Nu te imbraca in trening stiu ca este comoda aceasta tinuta, dar un trening chiar si atunci cand are gluga nu v-a impresiona niciodata pe cel care te angajeaza.

Nu veni in tricou la interviu, stiu ca e sezon estival insa nu vreau sa iti vad pilozitatea de sub brat, stiu ca esti femeie si la tine totul este frumos. Dar totusi nu vreau sa vad culoarea parului de sub brat.

Niciodata nu te intorci din drum dupa ce ai plecat de la interviu, cu atat mai mult nu dai buzna pufaind ca o mocanita pe motiv ca ai uitat sa intrebi cati bani vei primi.

Niciodata sa nu ,, santajezi” pe angajator cu texte de genul; eu am si alte oferte, sa imi spuneti acum daca ma luati sau nu.

Niciodata sa incepi discutia cu : eu nu pot incepe de maine, stiti maine dau bac-ul, angajati si fara bac ca eu sigur nu il iau ?

Niciodata sa nu imiti curcubeul cand te prezinti la interviu, incearca o tinuta mai putin colorata.

Evita sa te prezinti cu unghile facute in stil retro, adica oja decolorata de zici ca ti-ai uitat mainile cu anii in vreun ghiveci, mai bine in varianta naturala. Evident fara diverse sub unghii.

Incearca sa nu vorbesti atunci cant ti se vorbeste, eu stiu ca ai fraze magice care-i vor da gata pe baietii de la tine de pe scara, dar nu incerca asta la un interviu.

Stiu ca sfaturile de mai sus par jignitoare la adresa femeilor, insa toate aceste aspecte le-am constatat astazi.

One comment

  1. Când m-a gândesc cât mai pregătit eu când am mers la interviul de angajare. Acum nu le pasa, parca nici nu vor sa fie angajate, doar se prezintă . In rest jale.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.