Cum puteți asigura succesul unei petreceri? Ce reguli trebuie să respectați?

Cum puteți asigura succesul unei petreceri Ce reguli trebuie să respectați

Pentru că perioada sărbătorilor se apropie, mulți dintre noi ne gândim deja la petrecerile pe care le vom organiza. Spre deosebire de alte festivități care au loc pe parcursul anului, sărbătorile de iarnă sunt asociate cu petreceri acasă. Și ce e drept, parcă nimic nu se compară cu o petrecere acasă, unde putem vorbi în voie cu cei dragi, unde micuții se fugăresc prin toată casa și unde putem servi exact ceea ce ne place.

Dacă doriți ca anul acesta să fiți gazda petrecerilor de iarnă, iată cum le puteți asigura succesul și ce reguli e bine să respectați:

Nu trimiteți invitațiile pe ultima sută de metri

O mare parte a succesului unei petreceri depinde de invitați. Prin urmare, indiferent că trimiteți invitații tipărite sau virtuale, includeți elementele obligatorii, și anume locația, data, ora și, eventual, ce anume doriți să aducă oaspeții. Dacă veți alege o petrecere cu tematică, oferiți câteva detalii despre tema aleasă pentru ca oaspeții să se poată îmbrăca în consecință. Când vine vorba de trimiterea invitațiilor, detaliile contează foarte mult. De asemenea, încercați să trimiteți invitațiile la timp – aceasta este o regulă principală. Cu toții suntem ocupați și avem multe obligații. Pentru a respecta programul și nevoile de planificare ale invitaților, trimiteți invitațiile cu cel puțin două săptămâni înainte de petrecere. Un interval de timp mai lung le va permite oaspeților să își pregătească ținutele, mai ales dacă ați ales o petrecere cu o temă mai neobișnuită. Pregătirea unei ținute pentru orice petrecere necesită timp, însă pregătirea unei ținute pentru o petrecere tematică necesită și mai mult timp. De asemenea, dacă organizați o petrecere unde toți invitații pot contribui cu o băutură, un preparat sau un desert, din nou este important să trimiteți invitațiile la timp pentru ca oaspeții să se decidă asupra unui fel de mâncare și să pregătească masa propriu-zisă.

Nu amânați cumpărăturile până în ultimul minut

Când vine vorba de planificarea unei petreceri, punctualitatea este esențială. De îndată ce ați ales tema petrecerii și ați întocmit un meniu, faceți o listă cu produsele de care aveți nevoie și apoi mergeți la cumpărături. Cu cât faceți cumpărături mai din timp, cu atât nivelul de stres va fi mai mic și veți avea suficient timp la dispoziție pentru a găsi exact ingredientele și accesoriile de care aveți nevoie pentru o petrecere minunată. În funcție de tematica petrecerii, cumpărăturile pot fi o sarcină destul de provocatoare. Echipați cu o atitudine proactivă, veți avea timp să găsiți oferte avantajoase în loc să achiziționați ceea ce găsiți la raft. De asemenea, puteți găsi produsele de care aveți nevoie în magazinele online, care sunt foarte bine puse la punct cu orice lucru legat de o petrecere. Asigurați-vă că luați în considerare durata expedierii dacă faceți cumpărături online.

Nu ignorați restricțiile alimentare

Ca în cazul oricărei alte întâlniri sociale, siguranța oaspeților este cea mai mare prioritate. Potrivit specialiștilor, foarte multe persoane, atât adulți, cât și copii, prezintă alergii alimentare. Mai precis, 1 din 13 copii are alergii alimentare. Decorul și ținutele nu vor mai conta dacă un oaspete prezintă o reacție alergică. Un astfel de incident poate fi evitat cu ușurință doar printr-o comunicare deschisă.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.