Conacul Drahneilor – Ruscova Maramures

Despre Pensiunea Conacul Drahneilor din Ruscova judetul Maramures am mai povestit pe blog, insa este o locatie despre care ai povesti de spus in permanenta.
conacul drahneilor ruscovaconacul drahneilor
Daca va place muntele, natura, traditia si Maramuresul pana la urma, atunci merita sa vizitati acest loc si fizic nu doar prin povestile de pe internet. Dar pana atunci voi incerca sa va prezint ce puteti vedea in aceste locuri magice, care par rupte din alta dimensiune.

Maramuresul a fost tot timpul un izvor de traditie autentica, insa in zilele noastre lucrurile moderne au patruns bine si in aceste zone. Pentru a merge la sigur, adica pentru a evita locatiile de cazare moderne din punct de vedere arhitectural, va recomand sa popositi la Pensiunea Conacul Drahneilor.

pensiunea conacul drahneilor

Conacul Drahneilor este o cladire traditionala din lemn, superba as spune fara sa exagerez catusi de putin, izolata intre dealuri, inconjurata de paduri, un loc unde auzi doar ciripitul pasarilor si susurul izvoarelor. Accesul in aceasta locatie este destul de facil, se poate ajunge cu orice tip de autoturism. In afara de munti, paduri si un cadru natural de vis, Conacul Drahneilor impresioneaza si prin autenticitate atat in exterior cat si in interior. De asemenea puteti pescui un pastrav in pastravaria pensiunii, eu asta am facut..a fost foarte interesant si delicios in acelasi timp.

pescuit conacul drahneilor

pastravarie conacul drahneilor

Bucataria pensiunii este una traditionala, va puteti delecta cu bucate traditionale, incepand de la tochitura, hribi si terminand cu painea de porumb. Bucatele nu impresioneaza doar papilele gustative, ci rascolesc chiar si amintiri din bucataria bunicii. Pentru cei ,,insetati” aici se va gasi si cea mai buna palinca, insa o vacanta nu se rezuma doar la atat. De aceea va recomand sa optati pentru o versiune completa, adica cu program. Evident programul il faceti voi si aveti de unde alege.

hribipastrav cu mamaliguta

Ce putem vizita in Maramures ?

Maramuresul este o zona care nu se poate vizita intr-o vacanta, dar poate reusim in cateva vacante sa cunoastem reperele importante din aceasta zona. Iata ce va recomand:

– O calatorie cu mocanita pe Valea Vaserului
– Muzeul Satului Sighetul Marmatiei
– Cimitirul Vesel de la Sapanta
– Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului – Sighetu Marmatiei
– Cascada Cailor – Borsa
– Manastirea Barsana

cazare maramures

Lista ar putea continua iar noua ne-ar trebui luni de zile pentru a vedea Maramuresul. Locatiile de mai sus sunt doar o mica parte, practic in Maramures in fiecare localitate exista ceva de vazut. Pe langa toate aceste obiective nu trebuie sa ratam nici un eveniment cultural, religios din zona. Pana si munca in gospodarie, cositul ierbii, stransul fanului poate fi distractiv. Daca va plac caii merita sa incercati o drumetie cu acestia prin padurile Maramuresului. Atat vara cat si iarna vacanta in Maramures trebuie sa includa si o drumetie montana, fie calare, pe sanie sau pe jos.

poze conacul drahneilor

Conacul Drahneilor poate organiza toate acestea pentru dumneavoastra si astfel pe langa un cadru natural de vis, o bucatarie traditionala cu produse naturale mai puteti sa va alegeti un program care sa va faca vacanta asa cum o visati. Evident aceasta este doar o recomandare, puteti alege doar sa va cazati, iar programul vi-l puteti organiza cum doriti.

poze cazare maramures

Este insa extrem de dificil sa vezi toate obiectivele, iar un ghid poate fi extrem de folositor, din ce am inteles se pot organiza si activitati din categoria sport extrem. Zona permite practic orice, important este sa fie vreme buna.

pastravarie maramures

Am poposit in doua randuri la Pensiunea Conacul Drahneilor, cu siguranta am sa mai revin si cu alta ocazie. Cei care doresc o vacanta in zona le recomand acesta pensiune, imaginile de mai sus probabil fac mai mult decat o mie de cuvinte.

oi

Va recomand sa faceti rezervari din timp, pentru a nu risca sa nu gasiti camere libere. Puteti suna la telefon : 0724 278 666, persoana de contact dl. Pavel Pop, administratorul pensiunii, care cu siguranta va poate oferi mai multe detalii in privinta unui sejur in acest colt de tara.

13 comments

  1. am ajuns anul trecut in Maramures pt prima data 🙂 superb. am fost in treacat si nu am am bifat decat plimbarea cu mocanita.. mi-a placut enorm. planuim o vacanta speciala numai in Maramures pt ca am fost cuceriti de peisaje

  2. Pe data de 11.08 voi fi acolo
    Abia astept si ma bucur sa vad recomandari si din alta parte
    O zi buna

  3. Foarte frumos, insa mi se pare cam tulbure apa din bazinul cu pastravi..sper sa ajung si eu pe acolo.

  4. Maramuresul a avut tot timpul ceva magic, in ultimul timp insa a fost invadat de betoane, e o bucurie sa constat ca totusi se mai face si ceva traditional.

  5. Maramuresul e frumos, insa nu tot timpul ce vedem in poze este si in realitate, nu ma refer neaparat la pensiunea prezentata, dar per ansamblu este mizerie chiar si in Maramures, plin de peturi, rumegus aruncat in apa si alte lucruri mai putin naturale…din pacate.

  6. …un Om de bine,intotdeauna va privi si aprecia frumosul,nu-l v-a deranja pet-urile,rumegusul,sau orice altceva pe care „unii”le arunca…Conacul Drahneilor este de apreciat!!Cei care l-au vizitat, SIGUR isi doresc sa o mai faca.Amplasat in mijlocul naturii nu cu mici eforturi si sa nu uitam ca este in plina ascensiune(nici Roma nu s-a facut intr-o zi).Sa nu dispretuim inceputurile bune.De saptamana trecuta am circulat dealungul intregii Romanii,am ajuns la Madrid pana la Malaga si retur Madrid,dar peste tot am intalnit si sigur voi intalni gunoaie pe care cei Care nu iubesc natura si mediiul,le arunca dar asta nu trebuie sa ne impiedice sa vedem Frumosul,sa-l apreciem si mai mult de atat…sa-l IUBIM!!!!

  7. Ioan Sofronici @

    Nu obisnuiesc sa ma bag in discutiile altora, insa nu pot sa ma abtin..cum poti sa spui asa ceva :

    ,,un Om de bine,intotdeauna va privi si aprecia frumosul,nu-l v-a deranja pet-urile,rumegusul ”

    Eu nu cred ca un om de bine va sta cu mainile in san, iar da Romania este plina de mizerie de la un capat la altul..Mizeria nu presupune constructie, tehnologie, ci educatie, cei 7 ani de acasa..cat sa mai asteptam ?

    Nu simt decat mahnire si repulsie cand vad mizeria ce ne inconjoara si asta ar trebui sa ne puna pe ganduri, nu sa cautam explicatii, sau sa selectam imaginile ce au gunoi in mintea noastra..si sa ne bucuram de restul..nu aceasta e solutia ..

  8. Stimate D-le Edy!Dupa ce Dumnezeu l-a creat pe om…,i-a parut rau ca l-a facut…De ce oare?!Sant importanti cei 7ani de acasa.Cunoastem cu totii persoane care i-au facut la…bunici(asa le-a fost soarta)si sant de un caracter de apreciat,ba chiar de invidiat.Dar observ ca FOARTE important este faptul ca marea majoritate a celor ce frecventeaza Biserica au comportament aparte,adica respecta si au mare grija de mediul inconjurator,de natura pt a nu fi deteriorata.Natura este creatia lui Dumnezeu si ne-a fost data s-o ingrijim si nu sa o distrugem..
    .Stiinta a descoperit cele 5 simturi,religia pe cel de-al 6-lea care este Bunul Simt(care azi ne lipseste la foarte multi).Doar cand acesta lipseste facem lucruri contrare dorintei Creatorului,distrugem si in sec XXI ne comportam cu lipsa de respect fata de cei din jur si in general fata de TOT ce ne inconjoara.Sa dea Dumnezeu sa fim luminati si raul care exista in noi sa fie inlocuit numai de BINE!!!!

  9. ,, 7 ani de acasa „..este o metafora, cunosc oameni care au crescut in orfelinate cu toate acestea au bun simt….Dumnezeu nu baga in traista ( in cap ) la nimeni…iar povestea ca cei care frecventeaza Biserica iubesc natura nu are sens……….din moment ce pastorii, preotii bisericilor ortodoxe cat si a celor catolice au gatere. Iar daca tot implicam religia in acest subiect ar trebui sa facem cateva comparatii..de exemplu Suceava, Maramures…adica zone unde probabil oameni sunt cei mai credinciosi, tot in aceste zone avem parte de cele mai mari defrisari forestiere, poluare, etc…

    Astept sa auzim ca o biserica nu conteaza care va pleca cu enoriasii la strans peturi sau plantat de paduri……pana atunci nu e potrivit sa asociem biserica, religia cu aceste probleme.

  10. …de pastori nu am cunostinta sa aiba gatere,daca stii sigur de vreun caz as vrea sa mi-l dai(promit ca merg personal la el pt a-l face sa inteleaga ca nu pt asta e platit).De preoti cunosc foarte multi,in HD,MM…cu unii chiar m-am intalnit in birourile Directorilor pt a incasa banii pt mat livrat(lemn).E o mare greseala.Pt ca asa cum spuneam mai sus ne-a fost data sa o administram nu sa facem „GENOCID FORESTIER”.Daca treci prin multe localitati din Bucovina,Maramures(spre exemplu Leordina),zilnic se incarca garnituri de vagoane incarcate cu busteni care au destinatia SEBES,locul unde zilnic se „toaca”mii de m3 si nimeni nu zice nimic.Santem asa de fraieri incat ne lasam pradati,fara sa ne gandim la consecintele taierilor masive de paduri(in afacerea asta stim cu totii ca sant implicati „rechinii”cei care au conturi de milioane de €uro in Elvetia,Cipru etc).In Austria,Germania,Elvetia sau oriunde asa ceva nu se face.Cand treci pe acolo ai impresia ca treci prin Eden.De plantari ce sa mai vb?!Sant f.putini cei care se ocupa de puiet pt plantari…Mi-a placut ideea Dvs cu munca voluntara pt curatarea peturilor,etc.Cand ajung in Ro,peste 1 sapt sau 2,promit sa o lansez din partea Dvs la cei care conduc Biserica pe care eu o cunosc(sper sa doreasca asta?!).Daca nu o sa va comunic si o sa va dau dreptate ca interesul nu e pt cele vesnice,pt cele bune ci e…doar pt „paine si peste”(adica doar ca sa traiasca BINE,asa cum defapt i-a mustrat pe vremuri Mantuitorul.Nu vreau sa va contrazic,dar Biserica a avut efect in manipularea(conducerea)maselor(oamenilor)si poate sa o aiba,ba chiar o v a avea,dar e important asa cum v-o doriti si DVS sa o aiba doar in cele BUNE,mai cu seama in cele VESNICE!!!!Sa auzim numai de bine si sa mai trecem pe la fratele Pavel(din Adam si Eva toti santem frati)pe la Conacul Drahneilor.Eu chiar fac publicitate prietenilor si-i invit sa treaca prin MM si sa solicite cazare in sanul naturii la C.D.Numai bine tuturor!!!!

  11. Un nume, adresa exacta in acest moment nu pot sa va dau, nu m-a preocupat sa ii judec pe cei din jurul meu..Dar in urma cu vreo 7-8 ani am cunoscut o persoana importanta, era mai mult decat un pastor, era legatura comunitati cu alte biserici din afara, iar aceea persoana avea gater. Nu stiu daca mai are, daca mai traieste, stiu doar ca era de undeva din judetul Arad, Ineu sau vreo localitate de pe acolo..

    Cat priveste curatenia de pe strazi, parcuri , paduri si alte locuri… sunt zone in Romania care promit…am fost placut surprins sa gasesc astfel de locuri in judetul Harghita..dar la capitolul defrisari nici aceste locuri nu au scapat….totusi exista speranta.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.