Comedia si bac-ul

Examenul de bacalaureat a ajuns o sursa importanata de perle in ale comediei. Daca cu ani in urma scriitorii se chinuiau sa scoata materiale care sa ne faca sa zambim, astazi oferta e foarte bogata, la fiecare examen avem materiale la care nici marii comici nu visau.
Din pacate aceste perle nu sunt rezultatul unei minti puse la contributie, ci mai degaraba a unei minti atrofiate. Oricum astept cu interes perlele de la a doua etapa a bacalaureatului din acest an.
Iata cateva perle de la examenul trecut :

„Zaharia Trahanache avea acest nume pus de Caragiale, deoarece se ocupa cu traficul de zahăr. În mod similar, Farfuridi desfășura afaceri cu farfurii, iar Iordache Brânzovenescu rula afaceri cu brânză”

– „După numele lui Brânzovenescu ne putem da seama că acesta era de la țară și avea rădăcini străvechi în cultivarea brânzei.”

– „Putem spune că Caragiale e foarte actual, personajele cu proști și bețivi regăsindu-se în fiecare club de fițe din lumea noastră amară”

– „Personal nu este de acord cu acest citat, deoarece nu sunt femeie ca Nichita să stau să mă cochetez, aranjez și fardez în oglindă ca o matrahulă”

– „Trebuie să ne privim atent în oglindă și să ne întrebăm: Oglindă, oglinjoară, trec și eu bacul în această vară?”

6 comments

  1. Mai da o incolo de treaba:)))).Ma si mai spunem ca romanii is prostii:))))).Sor adaptat repede

  2. Exact la asta ma gandeam si eu! E imposibil ca un elev care a a avut medie de trecere 4 ani de liceu sa fi scris asa ceva. E prea de tot!

  3. Daca stau mai bine si ma gandesc, nu prea e de ras, asta e the next generation….

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.