zambesc.com RSS Feed

Cea mai frumoasa statiune din Romania

Nu as putea sa spun ca am vazut toate statiunile din Romania, dar cele mai importante m-au gazduit, unele chiar de mai multe ori. Care e cea mai frumoasa statiune din Romania ?..Nu prea mi-am pus intrebarea aceasta, probabil pentru ca nu ma interesa, iar de cele mai multe ori anturajul, prietenii, contau mai mult decat locul de vacanta.

SovataPensiune Sovata

Insa ajungem la un moment dat sa ne intrebam daca merita sau nu sa ne petrecem vacanta intr-un loc. Nu ma refer la zone cu un areal mare, gen Maramures, ci stric la statiuni. Iar la acest capitol, cea mai frumoasa statiune in opinia mea este Sovata.

foto sovata

Argumentele mele sunt multiple, nu este locul perfect, dar se apropie. Iata si motivele care m-au facut sa scriu aceste randuri despre statiunea Sovata :

– Cladiri frumoase incadrate perfect in peisaj.
– Cladiri vechi restaurate si nu demolate.
– Curatenie desavarsita, nu gasesti nimic pe jos, totul este curat.
– Flori, multe flori, acolo unde locul o permite
– Oameni respectuosi, sociabili.. ungurii din zona vorbesc si romaneste ( mi s-a intamplat in alte zone sa nu imi raspunda decat in maghiara si respectiv sa nu ma serveasca).
– Preturi la cazare si masa foarte bune, camera dubla la trei stele de la 60 de lei.
– Totul ordonat, exact si functional, parca nu eram in Romania.

imagini Sovatalac sovata

Acestea ar fi plusurile, un singur minus am remarcat, parcarea extrem de scumpa in statiune..doar atat in rest totul aproape perfect.

sovata pozeapa termala Sovata

Sunt sigur ca avem locuri, mai frumoase, mai interesante, dar nu e suficient, pentru o vacanta perfecta ai nevoie de un ,, intreg perfect”. Incepand de la trotuar curat si terminand cu ospatarul care iti zambeste.

statiunea sovataPoze Sovata

Din pacate am fost doar in trecere prin Sovata in aceasta vara, dar la anul va fi pe harta vacantei mele. E un loc in care merita sa iti cheltui banii. In zona pe langa lacurile cu apa termala, se mai afla si localitatea Praid, mocanita, peisaje de vis, plus alte atractii.

, , ,
9 Comentarii
 1. Laura :

  A zis pe data de 8 august, 2013

  Eu as spune in zona Parangului, acolo gasesti locuri superbe si preturile sunt mult mai accesibile decat la Sinaia, spre exemplu. Merita sa vizitezi locul!big grin

 2. dePop :

  A zis pe data de 8 august, 2013

  Laura@

  Din ce imi amintesc zona propusa de tine e cam neglijata, adica mai direct e plina de murdarie. In opinia mea aceast aspect ar trebui sa fie cel mai important in alegerea unei locatii. Mizeria din jur are legatura si cu caracterul celor de acolo. E adevarat ca de multe ori mizeria vine de la turisti, insa autoritatile locale au un cuvant greu de spus…

 3. Delia :

  A zis pe data de 8 august, 2013

  Sovata chiar este cea mai frumoasa statiune. Te invidiez ca eu nu ajung acolo foarte des. Sa te bucuri de natura si liniste si pentru noi, cei din urbe.

 4. Ana :

  A zis pe data de 8 august, 2013

  E frumoasa din categoria old-school! A fost si in topul preferintelor mele pana m-am reorientat la Sinaia!

 5. dePop :

  A zis pe data de 9 august, 2013

  Ana@

  Da, e din vechea elita, insa mai avem si alte locatii, cu vechime si reputatie mult mai mare dar din pacate acum sunt vai si amar…Herculane e un exemplu la capitolul : ASA NU.

 6. Andreea :

  A zis pe data de 10 august, 2013

  Sunt multe locuri frumoase, dar cum spui nu sunt curate si asta strica tot.

 7. Cosmin :

  A zis pe data de 13 august, 2013

  Sunt foarte multe locuri superbe de vizitat in Romania. Pacat ca multi aleg vacantele in afara tarii in loc sa sustina turismul romanesc

 8. andrei :

  A zis pe data de 6 ianuarie, 2014

  sunt din basarabia si am vizitat de multe ori romania.parerea mea este de fiecare data in contradictie cu realitatea. una pot sa spun ca romanii(si noi)nu suntem prieteni cu curatenia

 9. dePop :

  A zis pe data de 6 ianuarie, 2014

  Andrei@

  Sunt cateva locuri in Romania la capitolul turism, care sunt curate, dar foarte putine. Daca lumea nu va intelege ca acest aspect face 90% din succes cand e vorba de turism..atunci vom pierde.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*