Cea mai buna meserie

O sa trec peste explicatii de genul meseria e bratara de aur si altele gen, ai carte ai parte. Sunt de domeniul basmelor depasite, expirate. Cea mai buna meserie in zilele noastre are nevoie de foarte multe caracteristici practice si nu filosofice. Multi vor spune; politica e o meserie buna, o fi si asta buna, insa e riscanta pana la urma. Adica daca e buna pentru tine s-ar putea sa fie si periculoasa, mai intri la racoare. Sa fii doctor,.. e clar ca nici nu se pune problema, profesor nici atat…salarii mici, mici. Politist, complicat, oricand poti fi arestat pentru primele oferite de cetateni.

Totusi exista cea mai buna meserie, iar aceasta e cea de popa. Munca grea nu e, garda nu vine la tine. Si apoi ati vazut voi vreun popa arestat ca a luat bani de la enoriasi ?…Eu nu am vazut. Banii curg fara numar si fara chitanta, programul e lejer. Daca chiar nu iti ajung banii pentru stiu eu ce excursie sau masina, imediat se rezolva cu un tam-tam la niste moaste. Sef nu prea ai, dezavantaj ar fi ca duminica dimineata nu prea poti merge la gratar foarte des si plus de asta te mai confunda copiii pe strada cu Batman.

Daca mai ai norocul sa ajungi si ceva goanga mare te-ai rezolvat, ti se pupa mana mai ca la seful de la Cosa Nostra. Ce mai, esti un mic imparat pe Pamant.

8 comments

 1. Asa ziceam si eu meseria de Popa e una dintre cele mai banoase, ei nu platesc impozite la stat si iau de la oamenii amarati bani. Castiga bani si mancare din botezuri, nunti, inmormantari si multe altele….

 2. Hmmm se generalizeaza din nou…daca din punctul acesta de vedere privim lucrurile,sa zicem ca s-ar putea sa ai dreptate, insa noi suntem multumiti de ceva?suntem noi mai buni decat ei? unde in lume reprezentantii bisericii procedeaza altfel? noi procedam altfel? si totusi spiritual vorbind sunt persoanele(depinde de fiecare dintre preoti, de cultura etc)pe care le ascultam predicand daca nu in fiecare duminica macar la marile sarbatori religioase…ar trebui sa intram in detalii, dar cand pui bani la cutia milei de ce nu ceri chitanta sau bon fiscal?

 3. Daniel @

  Exista si exceptii, dar majoritatea nu sunt departe de caracterizarea, cam ironica pe care am facut-o mai sus

 4. @ Monica: Nu e o idee rea, o sa traiesti ca-n rai ­čÖé
  Referitor la preoti: sunt in concordanta cu lucrurile petrecute in celelalte segmente ale economiei noastre.

 5. Monica @

  daca vrei sa fi preoteasa,..da, cauta un preot..:))

  Si eu naiv, credeam ca fetele fac totul din dragoste…:))

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.