Ce poti sa faci cu 500.000 euro ?

Nu am castigat la loto si nici nu am mostenit 500 de mii euro. Multi dintre noi nici nu indraznesc sa gandeasca la ce ar putea face cu o astfel de suma. In general oamenii obisnuiti se gandesc la ce ar putea face cu cateva mii de euro sau zeci de mii. Dar exista si semeni de-ai nostri care sunt pusi in situatia de-a se gandi ce sa faca cu 500.000 euro.

Un exemplu in acest sens este un cetatean de pe la mine din oras, adica din Timisoara. Care a cheltuit 500 de mii de euro pentru o excursie, da, jumatate de milion de euro pentru o excursie. Si nu va speriati nu a plecat pe luna, ci pe Dunare. O petrecere de cinci zile cu 50 de invitati, totul pe o ambarcatiune de lux, egal 500.000 euro.

Revenind la dilema mea: ce poti sa faci cu 500.000 euro?

Depinde de persoana, majoritatea ar raspunde : casa, masina si excursii. Cel putin asta aud cel mai des. Sau varianta doar casa, sau doar masina, piata ofera produse care sunt la acest pret. Ideea e ca mai mult de treisferturi din romani daca ar avea o suma de bani nu s-ar gandi cum sa inmulteasca banii, ci cum sa ii cheltuiasca.

Daca tot suntem la capitolul vise ­čśÇ , personal m-as multumi si cu vreo 200 de mii de euro, evident nu pentru un chef pe Dunare, ci pentru o afacere. Pentru multi cuvantul afacere pare sinonim cu: ,,totul a fost incercat”, insa mai exista domenii unde investitii de genul 200 mii euro, pot aduce anual 100 de mii euro, iar produsul in care s-a facut investitia sa capete un plus de valoare de la o zi la alta :-bd .

5 comments

  1. Ai uitat de haine si parfumuri, cunosc cateva persoane care ar topi 500 mii euro intr-o zi pe haine.

  2. Despre ce afacere este vorba ?
    In ziua de astazi multe sunt ok pe hartie, insa in realitate s-ar putea sa nu functioneze.

    In ceea ce priveste pe cel care a platit 500 000 euro pentru o excursie, sincer mi se pare o prostie. Nu as fi crezut ca avem la noi in tara astfel de oameni, adica cu atatea bani.

  3. Cosmin@

    Nu vreau sa intru in detalii aici, nu e vorba de ceva magic. Eu cred ca multe afaceri nu au cap si coada si de aceea nu merg cum trebuie sau deloc. Ceea ce am eu pe ,, hartie” nu presupune un risc foarte mare, adica suma investita indiferent de rezultat nu se pierde. Adica mare parte a sumei merge in ceva care nu se devalorizeaza, ci dimpotriva creste in valoare. E adevarat ca banii nu vin peste noapte, e nevoie de minim un an sa functioneze totul.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.