Ce lectura de specialitate iti recomand daca vrei sa devii asistent medical

Nu este usor sa fii asistent medical, meseria aceasta nu este pentru oricine, ci mai degraba consider ca este potrivita pentru cei care sunt empatici la suferinta celor din jur. Grija pentru cei aflati in nevoie este ceva natural si se intampla din cele mai vechi timpuri, de aceea meseria de asistent medical si-a pastrat autenticitatea de-a lungul timpului si a ramas la fel de importanta si de apreciata in orice societate. Pentru a ajunge in aceasta postura, este insa necesar sa urmati cursurile unei facultatii in domeniu sau sa urmati cursuri de specialitate, pentru a putea activa in acest domeniu, deoarece este unul complex si necesita o pregatire prealabila pentru ca va revine o responsabilitate considerabila.


Foto : Ghiddenursing.ro

Nursing-ul este omniprezent in orice institutie medicala, fie ea de stat sau particulara. Si este un domeniu in care ai mereu de invatat. De aceea, lectura de specialitate este foarte recomandata, deoarece este singura care va ofera acces facil la informatii generale, pe care le puteti folosi si in viata de zi cu zi. Asadar, ce lectura de specialitate iti recomand daca vrei sa devii asistent medical? Este vorba despre Ghid de Nursing de Lucretia Titirca. Autoarea este o figura cunoscuta in acest domeniu si are la activ peste zece astfel de lucrari de specialitate. Acest ghid face parte din programele obligatorii pentru concursuri si examene, fiind extrem de bine structurat, unde sunt prezentate tehnicile de evaluare, dar si ingrijirea bolnavului atat in timpul, cat si dupa perioada de convalescenta a acestuia.

Aceasta carte este una destul de complexa din punct de vedere al informatiilor pe care le ofera, dar si utila in acelasi timp, inclusiv viitorilor medici care trebuie sa cunoasca si aceste practici de nursing pe care eu le consider unele foarte fundamentale, pe care sa le puna in practica zilnic. Nu este usor sa fii asistent medical, dar cu siguranta multumirea sufleteasca este o recompensa pe masura. Daca simti ca ai o chemare pentru aceasta meserie, simti ca esti o fire empatica, ce rezoneaza cu suferinta celor din jur, mai mult ca sigur ai facut alegerea potrivita in ceea ce priveste drumul pe care ai ales sa mergi in viata. Felicitarile mele sincere tuturor celor care practica aceasta meserie sau celor care vor pe viitor sa devina asistenti medicali.

Avand in vedere faptul ca ghidul este foarte bine structurat, iti ofera informatii clare, prezinta tehnici pe care le poti pune in practica si in viata de zi cu zi, in cazuri de urgenta, iti ofera acces facil la informatie, mai ales daca vei detine acest ghid si in biblioteca personala si te ajuta sa iti imbogatesti cultura generala. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care recomand Ghid de Nursing de Lucretia Titirca – o autoare foarte cunoscuta si apreciata in randul medicilor din intreaga tara. Acest lucru intareste mult ideea ca lucrarile redactate de aceasta sunt extrem de bine redactate si potrivite, in acelasi timp, pentru orice student la medicina sau medici tineri care abia au inceput sa activeze in domeniul medical.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.