Ce facem noi daca ni se strica cutia de viteza de la automobil ?

Nu prea le am cu mecanica, sunt adeptul ideei ca fiecare specialist cu specializarea lui. Nu vreau sa dau indicatii la mecanic sau mai stiu eu cine. De cativa ani merg la acelasi atelier auto, ce-i drept nu prea am avut probleme serioase la masina. Mai mult consumabile si o data o problema la ambreaj. Insa zilele trecute a aparut o buba mai mare la mijlocul meu de transport. Cutia de viteze, adica chestia aia de care tot se trage si se impinge s-a stricat. Am sunat imediat la mesterica, iar acesta a si venit cu o solutie in secunda doi. Schimbam, iei alta cutie..Pai si cat costa ? Intreb eu….Cam jumatate din masina. Imi raspunde omul meu de incredere de la service-ul auto.

Cutia de viteze nu se repara, se arunca ?

Evident am cautat pe internet daca exista service-uri auto specializate care sa repare cutii de viteza. Si surpriza la capitolul servicii de reparatii cutii de viteza sunt destul de multe firme. Ba chiar sunt firme care fac reparatii la cutii de viteza pentru camioane mari. Ca doar nu o sa iti arunci cutia de viteza sau camionul la prima problema tehnica. Mare dezamagire din partea atelierului cu care am colaborat aproape patru ani. Nu ma asteptam la asa ceva si aceasta dupa ce am trimis si alti prieteni la ei ca fiind un service auto de incredere. Pot intelege un refuz, ok, nu te pricepi, dar recomanda-mi alt atelier. Sau macar spune nu pot, dar sa imi dai un diagnostic telefonic, fara sa vezi masina e destul de ciudat pentru o firma care se vrea serioasa.

Noroc ca exista oarece economie de piata, internet, si avem de unde alege. Ca daca lucrurile acestea nu era functionale, iar o localitate statea in 2-3 service auto, ar fi fost grav . La cat de comozi sunt unii cred ca se face stiva de camioane care au cutia de viteza defecta la intrare in fiecare oras. Sa nu mai vorbim de masini mici. Pana la urma sa gasesti un service auto care sa le faca pe toate e cam imposibil. Dar sa gasesti un atelier serios, de incredere ar trebui sa fie posibil. Altfel ajungem sa ne reparam masinile in Ungaria, Serbia, Bulgaria sau alte tari care ne sunt mai apropiate.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.