Ce facem noi cand primim mita ?

Nu sunt intr-o pozitie profesionala unde sa circule mita, totusi ieri de exemplu cineva a scos un teanc de bani cadou pentru mine si colegul meu. Am ramas blocat, nu am inteles ce vrea omul, nici nu am facut ceva care sa necesite spaga. Am semnat un contract, am umblat dupa contractul respectiv, deci nicidecum nu se potrivea cadoul, nu eu ar fi trebuit sa fiu cel care primesc mita. In fine, a durat ceva pana sa inteleg despre ce este vorba si ceva mai mult sa imi revin. Era a treia oara de cand sunt in campul muncii si cineva incearca sa imi bage ceva in buzunar.

Nu sunt sfant dar pur si simplu nu pot sa dau mita si nu pot sa iau mita, stomacul meu nu permite asa ceva. In fine nu acesta e scopul acestui articol, dupa aceasta ultima experienta am ajuns la concluzia ca pentru a lua mita iti trebuie oarece pregatire. Nu merge asa pur si simplu, trebuie sa intelegi un limbaj mai aparte. Trebuie sa fi pregatit pentru o suma de bani care iti pica din senin, evident ma gandesc la judecatori, politicieni care se trezesc peste noapte cu un milion, doua de euro in saltea.

Sa stiti ca nu e simplu, ba mai mult sa primesti spaga e ceva complicat, dar sa ceri spaga e deja o arta. Aveam impresia ca politicienii nostri sunt extrem de nepregatiti, dar nu este asa, pentru a primi mita trebuie sa fi cel putin olimpic in domeniu. Altfel te pierzi si o iei la ,,fuga”, e adevarat ca si cei care iau spaga o iau la fuga insa cu tot cu mita.

In concluzie nu dati mita, in felul acesta nu veti pune in dificultate, pe fuga pe nimeni, cred eu :).

3 comments

  1. Sistemul de șpagă e organizat, funcționează ca o instituție cu de toate, adică casieri, agenți de vânzări, etc

  2. au scoala si in a lua si in a da.
    sunt medicii de exemplu, foarte scoliti, pentru ca atunci cand iau, se comporta normal, ca si cand asta-i rosul lor acolo

  3. din pacate coruptia pleaca de sus,si aceasta boala la noi nu are antidot!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.