zambesc.com RSS Feed

Ce facem noi cand primim mita ?

Nu sunt intr-o pozitie profesionala unde sa circule mita, totusi ieri de exemplu cineva a scos un teanc de bani cadou pentru mine si colegul meu. Am ramas blocat, nu am inteles ce vrea omul, nici nu am facut ceva care sa necesite spaga. Am semnat un contract, am umblat dupa contractul respectiv, deci nicidecum nu se potrivea cadoul, nu eu ar fi trebuit sa fiu cel care primesc mita. In fine, a durat ceva pana sa inteleg despre ce este vorba si ceva mai mult sa imi revin. Era a treia oara de cand sunt in campul muncii si cineva incearca sa imi bage ceva in buzunar.

Nu sunt sfant dar pur si simplu nu pot sa dau mita si nu pot sa iau mita, stomacul meu nu permite asa ceva. In fine nu acesta e scopul acestui articol, dupa aceasta ultima experienta am ajuns la concluzia ca pentru a lua mita iti trebuie oarece pregatire. Nu merge asa pur si simplu, trebuie sa intelegi un limbaj mai aparte. Trebuie sa fi pregatit pentru o suma de bani care iti pica din senin, evident ma gandesc la judecatori, politicieni care se trezesc peste noapte cu un milion, doua de euro in saltea.

Sa stiti ca nu e simplu, ba mai mult sa primesti spaga e ceva complicat, dar sa ceri spaga e deja o arta. Aveam impresia ca politicienii nostri sunt extrem de nepregatiti, dar nu este asa, pentru a primi mita trebuie sa fi cel putin olimpic in domeniu. Altfel te pierzi si o iei la ,,fuga”, e adevarat ca si cei care iau spaga o iau la fuga insa cu tot cu mita.

In concluzie nu dati mita, in felul acesta nu veti pune in dificultate, pe fuga pe nimeni, cred eu happy.

, , ,
3 Comentarii
 1. Nelu :

  A zis pe data de 30 aprilie, 2014

  Sistemul de șpagă e organizat, funcționează ca o instituție cu de toate, adică casieri, agenți de vânzări, etc

 2. alina :

  A zis pe data de 30 aprilie, 2014

  au scoala si in a lua si in a da.
  sunt medicii de exemplu, foarte scoliti, pentru ca atunci cand iau, se comporta normal, ca si cand asta-i rosul lor acolo

 3. VASILE :

  A zis pe data de 1 mai, 2014

  din pacate coruptia pleaca de sus,si aceasta boala la noi nu are antidot!


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*