Ce este un deputat ?

Ieri am asistat involuntar la o discutie intre un copilas si mama lui. Copilul foarte nedumerit isi intreba mama ce este un deputat ? Pare ciudat sa auzi un copil de cativa anisori ca pune o astfel de intrebare, dar probabil televizorul si radioul sunt cauza. Pana la urma este normal si firesc ca un copil sa ceara informatii. Si totusi ce este acela un deputat ? Intrebarea m-a pus si pe mine in dificultate. Si aceasta pentru ca nu stiu ce raspuns as putea sa ii dau un copil. As putea sa il mint si sa ii spun urmatoarea poveste :

Deputatul este un om onest, corect si foarte bun. De aceea noi restul l-am votat sa ne reprezinte, e cel mai bun dintre noi si e pus in parlament ca sa gandeasca pentru noi toti.

Sau

Deputatul este un lenes care doarme pe banii nostri in parlament si a ajuns in aceasta functie probabil pentru a evita puscaria. Din cand in cand mai fura cate ceva, isi da un salariu mare, la fel si o pensie imensa. A putut sa ajunga in acest post pentru ca are bani multi, relatii si pentru ca a mintit si a prostit lumea.

Cred ca e bine sa nu mintim copiii, dar in acelasi timp ma gandesc ca realitatea s-ar putea sa ii ingrozeasca. Care este totusi ,, definitia” unui deputat, senator ?

2 comments

  1. Stii vorba aia, timpul trece..banii vin. Cam asa sta treaba si cu acesti „demnitari”, isi traiesc viata pe carca noastra.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.