Ce este paradisul ?

Daca apelam la dictionar vom afla ca paradisul este gradina raiului, locul fericirii, unde totul este splendid, frumos, perfect, locul unde ajung sufletele celor buni. In realitate insa cuvantul ,,paradis” are si alte semnificatii pentru unii dintre noi :
,, Am fost la mare, multe femei, fara sutien, a fost ca in paradis ” – desi in opinia mea marea noastra e departe de paradis, de fapt nu are nici o legatura.
,, Am chefuit, bautura, femei, tot ce vrei, ca in paradis” – ma indoiesc ca toate acestea au legatura cu paradisul, poate mai degraba cu teritoriul opus acestuia.
,, Imi fac firma in paradisul fiscal” – daca ai firma, bataie de cap, nu prea te mai simti ca in paradis. Dar comparativ cu ceea ce avem noi in tara s-ar apropia.
Exemplele ar putea continua, cred pana la urma ca paradisul ar trebui sa arate total diferit pentru fiecare dintre noi. Noi ne-am multumi cu mai putin, dar cu ce s-ar multumi toti cei care in opinia noastra deja sunt aproape de” paradis”, elvetienii, unii americani, toti cei care au o viata frumoasa si linistita ?…..

8 comments

  1. „Noi ne-am multumi cu mai putin, dar cu ce s-ar multumi toti cei care in opinia noastra deja sunt aproape de” paradis”, elvetienii, unii americani, toti cei care au o viata frumoasa si linistita ?…..”
    Ii mai aud pe unii ca in Elvetia sau Germania viata este plictisitoare, ei n-ar putea trai acolo 🙂

  2. Probabil ca nu toti s-ar simti bine in Elvetia, insa pe unde am hoinarit eu….chiar existau locuri pe care nici nu am incercat sa mi le imaginez, restul tine de fiecare..nu toti aveam aceleasi dorinte, vise, placeri.

  3. @anu: ce fel de paradis e ala cu sute de virgine? Daca sunt virgine, inseamna ca au ramas virgine, deci nu e paradis. 🙂 🙂

  4. Nu mi-am pus niciodata problema asa cum ai pus-o tu.Dar probabil e asa cum zici:”paradisul e diferit pentru fiecare”.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.