Ce este fericirea ?

Nu va speriati nu am facut nicio descoperire si nici nu m-am apucat de studiat carti groase care te fac mai ,, inteligent” daca retii niste citate si le rostesti in fata prietenilor. Totusi astazi am asistat involuntar la o discutie despre fericire intre doua doamne de varsta a treia. Fiind pe la finante cu ceva documente si avand oarece ghinion as zice eu, s-a intamplat ca sa trebuiasaca sa astept randul langa doua doamne care nu se vazusera de ceva vreme si care parca erau la un concurs de laudat.

Fiecare cucoana incerca sa o convinga pe cealalta ce fericita este ea. In prima faza au inceput cu laude simple: termopane, balcoane inchise, mancare bio, masina noua, etc. Parca era o partida de tenis, ce spunea una, imediat venea si de la concurenta un raspuns si mai si. In final au ajuns la copiii :

– Ai mei sunt realizati.
– Da si ai mei, fiica mea e casatorita cu un italian, o duce foarte bine.
– A mea e in Spania s-a realizat, nici nu credeam ca va ajunge asa de bine.

O fi asta fericirea? Nu stiu daca sunt in masura sa dau un raspuns, dar ma intreb daca a fi realizat este egal cu a fi fericit? Sau daca a fi realizat in ochii parintilor inseamna a fi realizat si pentru cel care e considerat realizat. Pentru unele persoane a fi realizat inseamna a avea o masina, pentru altii e suficienta bicicleta. Unii se simt realizati ca au un copil, desi parintii acestora vad aceast lucru ca pe o catastrofa atunci cand familia e formata doar din mama si copil.

In fine, gata cu filozofia :), ma intreb si eu fetele astea tinere sunt fericite atunci cand peste ele se revarsa burdihanul unui bunic ? Sau poate se simt doar realizate ? La fel si maestrul Badea….. Mircea Badea, o fi fericit ca sta in genunchi si pupa un dos rablagit de vreme ? Sau e doar realizat cu acest lucru ?

2 comments

  1. Fericirea o ai atunci cand faci ceea ce iti place si ai ce iti trebuie sau mai bine zis cand ai „atat cat iti lipseste”. Cel putin asa inteleg eu notiunea de fericire.

  2. Ca sa ma dau mare ca am citit carti groase si pline de inteligenta am sa-ti spun ca „Fericirea vine din lucruri marunte.”. Pentru mine aceasta vorba e adevar pur si inseamna foarte mult. Faptul ca inca nu sunt pe deplin realizat pe plan profesional nu ma face, catusi de putin, mai putin fericit. Sunt somer de peste 6 luni, dar sunt fericit pe plan familial – in 3 luni o sa am o fetita. Sigur, imi este ciuda ca nu mi-am gasit nici o slujba in timpul asta, dar bunica avea o vorba „Niciodata n-a fost sa nu fie cumva.”. „Speranta moare ultima!”
    Vezi, ti-am spus eu, c-am citit o multime de carti. ­čśÇ

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.