zambesc.com RSS Feed

Cat costa drumul pana la cer ?

Banii au fost tot timpul personajul negativ in Biblie, insa in realitate banul face tot chiar si in biserica. Nu cred ca banii ne vor croi drumul spre rai. Cum nu cred ca trebuie neaparat sa trec pe la preot ca sa ajung in rai. Dar cu siguranta preotii, sau mare parte din ei au alta parere.

Calea catre Dumnezu trebuie neaparat sa fie una foarte scumpa, astfel ca mai marii Biserici Ortodoxe din Timisoara s-au decis sa schimbe treptele Catedralei Mitropolitane din Timisoara. Costul acestei operatii este undeva la 100 mii de euro. Desi e criza, saracie, oamenii rabda de foame, biserica cheltuie 100 de mii euro pentru niste trepte noi.

Pentru Timisoara treptele Catedralei inseamna istorie, inseamna sange. Pe acele trepte vechi si-au dat sufletul cateva persoane in ’89 si asta dupa ce un preot ar fi inchis usa bisericii. Dar ce sa ii faci, biserica are bani, nu plateste impozit, nu raspunde in fata nimanui…parca vorbesc de Cosa Nostra si nu de oameni cu frica lu’ Dumnezeu.

Daca niste trepte pe care poti ajunge in biserica costa circa 100 de mii euro, daca as cere o oferta pentru o scara pana la cer, oare care ar fi oferta bisericii ? Probabil echivalentul unei curse cu racheta pe luna. Si asta fara garantia ca Sfantul Petru ne va deschide poarta.

, , , ,
10 Comentarii
 1. Catalin Stoica :

  A zis pe data de 9 aprilie, 2013

  5 lei!

 2. mihaela :

  A zis pe data de 9 aprilie, 2013

  cata subtilitate

 3. Razwy :

  A zis pe data de 9 aprilie, 2013

  Nu cred ca ai nevoie de scari dupa moarte, in primul rand sunt prea scumpe si in al doilea rand cred ca vom folosi majoritatea topoganul ca e ieftin si merge in directia pe care ne-am ales-o in timpul vietii happy)

 4. dePop :

  A zis pe data de 9 aprilie, 2013

  Razwy @

  Nu cred ca sunt necesare nici scarile, iar cat priveste topoganul, ar trebui tinut secret, altfel maine poimaine se apuca si de asta..si sigur va iesi mai scump decat scarile…happy

  Astfel de investitii nu au legatura cu raiul sau credinta…

 5. alice :

  A zis pe data de 10 aprilie, 2013

  Ma apuca nervii cand ma gandesc la preoti si la tot ce tine de biserica. In Bacau s-a construit o catedrala in 22 ani! Au fost investiti o caruta de bani! Stau si ma intreb, spitalele sunt in paragina, azilele pentru batrani la fel, orfelinatele, nu mai zic, oare chiar aveam nevoie de o noua catedrala care este situata la 30 de metri de biserica Sf Niculae si 200 de metri de biserica Ioan Botezatorul ? Daca o cautati pe google o gasiti sigur Catedrala Înălțarea Domnului din Bacău. Ca sa va faceti o idee cam cat a costat aceasta catedrala, nu stiu cat este de adevarat, dar am auzit ca au cerut garantie pana la urmatoarea venire a mantuirorului!!! Daca va intreaba cineva unde s-a rasturant caruta cu prosti, raspunsul corect nu este Caracal ci Bacau!!!!

 6. Ana- :

  A zis pe data de 10 aprilie, 2013

  scump domn’le scump happy mai ieftin in iad

 7. gari :

  A zis pe data de 10 aprilie, 2013

  nu cred ca era necesar ..urgenta schimbarea acelor trepte . daca tot sunt atatia bani sa ii dea si la cei nevoiasi sau sa se gandeasca la bisericile sarace care stau in paragina si trebuiesc neparat renovate

 8. Bogdan :

  A zis pe data de 12 aprilie, 2013

  E ceva revolator cand preotii iti cer multi bani pentru cununi religioase, inmormantari etc.

 9. Ionut :

  A zis pe data de 14 aprilie, 2013

  Urata mentalitate, urata! Oare cand o sa ne desteptam in ceea ce priveste biserica? Oare cand o sa realizam ca biserica este o SIMPLA institutie, una marsava.

 10. TG :

  A zis pe data de 2 mai, 2013

  da?… dar ai vazut ce catedrala vor sa faca in Bucuresti? ..mai ceva ca la mall !


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*