Care este diferenta intre marketing si prosteala ?

Tot timpul am apreciat o prezentare corecata a unui produs, o promovare interesanta. Dar din pacate in ultimul timp nu vad decat o prosteala pe fata a clientului. Si aceasta la toate nivelurile, adica incepand de la vanzatorul care ne serveste la tejghea, reclamele tv, radio, dar mai ales la campaniile care se desfasoara pe online. Toata lumea incearca sa prosteasca pe toata lumea. Daca la capitolul tigai mare parte a populatiei realizeaza despre ce este vorba, cand vine vorba de medicamente recomandate de un medic, e cam imposibil de realizat, daca produsul e chiar ok, sau nu.

Zilele trecute discutam pe un forum de saltele, despre o anumita marca, un produs care nu se face in Romania. Unul dintre useri si-a luat o saltea de la o anumita firma insa era nemultumit. Si aceasta pe buna dreptate, la cat de laudat e produsul pe site-ul cu pricina, nu mi se pare o surpriza ca cineva este nemultumit.

In fine, nemultumitul si-a spus pasul, ca in secunda doi sa fie atacat din toate partile. Practic toata discutia s-a transformat intr-un camp de lupta, care a fost imediat arat si din nou semanat cu povesti nemuritoare.

Exemplul dat nu e singular, se intampla frecvent, uneori ne dam seama mai tarziu, ca tocmai cineva ne-a facut-o. Problema e ca uneori prosteala e prea evidenta. Nu poti sa ii spui la client ca va scapa de operatie daca va dormi pe salteaua fabricata in Turcia, sau ca va slabi cu acea saltea. Pana la urma e mai mult o jecmaneala decat o prosteala.

One comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.