zambesc.com RSS Feed

Cafea gratis

Nu beau cafea, pur si simplu nu m-a ,, prins ” aceasta licoare atat de populara. In general toate lichidele care le beau de placere le prefer de la frigider, astfel cafeaua nu prea a ajuns in ,, meniul ” meu. Dar nu despre asta este vorba in aceasta postare, una din firmele cu care lucrez, a inceput de ceva timp sa ofere cafea gratuit celor care le calca pragul. E vorba de un magazin de prezentare care vinde saltele, paturi, perne, adica produse care nu le cumparam zilnic, iar vizitatorii/clientii sunt relativi putini ca numar, fata de alte nise.

Deci firma cu pricina a instalat o masina de cafea din acea profesionala, cafea super buna, din ce am inteles..Si totusi in circa sase saptamani foarte putini dintre vizitatori accepta o cafea gratis…oare de ce ? Asta e intrebarea firmei, si pe buna dreptate ma intreb si eu, de ce refuza o cafea gratuita cei care intra in magazin ?

Daca ar fi sa vorbim in procente, circa 10% din cei care intra in magazin accepta sa bea o cafea, restul refuza invocand diverse motive. Pentru mine personal e o surpriza, adica nu vad un motiv sa existe un procent asa mare de persoane care refuza o cafea buna si gratuita. Probabil unii se gandesc ca vor trebui sa o plateasca sau sa cumpere ceva din magazin…desi vanzatoarea le spune ca e gratuita cafeaua. Sau poate lumea nu mai consuma cafea ?..

O fi mai interesanta varianta unui masaj gratuit..happy…sau poate ,, strategia” celor de la B&B Collection. big grin
Cea din urma sigur nu, dar merita comparata atitudinea/strategia, poate asa vor invata si altii cum sa se comporte cu clientii.

, , , ,
9 Comentarii
 1. Razwy :

  A zis pe data de 10 mai, 2013

  Probabil la o cafea trebuie si o tigare sau mai mult timp, nu poti sa o bei ca pe apa si de aceea oamenii o refuza pt ca nu au timp sa stea.

 2. dePop :

  A zis pe data de 10 mai, 2013

  Unii zabovesc chiar si zeci de minute….dar fara cafea..

 3. mihaela :

  A zis pe data de 11 mai, 2013

  poate pentru ca se simt obligati sa cumpere ceva, in schimbul cafelei, nu ca le-o cere cineva, ci pentru asa considera ei ca este corect

 4. monica :

  A zis pe data de 14 mai, 2013

  O cafea necesita timp pentru a fi consumata. daca nu esti genul : bea din mers, nu ai cum sa accepti o cafea, chiar daca este gratis.

 5. Camelia Kovacs :

  A zis pe data de 14 mai, 2013

  Prin zona mea nu se ofera cafea gratis, chiar daca se ofera cred ca da faliment rapid. Nu consum multa cafea pe zi dar o cafea pe zi e necesara corpului meu. Auzi, nu mai bine iei cafeaua acasa si o dai la un vecin sau la un amarat de pe strada?

 6. dePop :

  A zis pe data de 14 mai, 2013

  Camelia@

  Nu poti pleca cu ceasca din magazin.. happy

 7. Ionut :

  A zis pe data de 15 mai, 2013

  Strategie de MK imprumutata de afara, ceva fain, zic eu.

 8. Bogdan :

  A zis pe data de 15 mai, 2013

  Poate sun toti pe graba happy sau clienti care fregventeaza acel magazin nu sunt bautori de cafea

 9. Costin :

  A zis pe data de 18 mai, 2013

  O cafea gratis nu are nevoie de publicitate pentru ca este ea generatoare de asa ceva prin gratuitatea ei. In spatele acestei gratuitati se ascunde publicitatea.. aici intervin eu.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*