Banii sau respectul ?

Stateam acum si ma gandeam. Cat de importanti sunt banii pentru mine. In defavoarea respectului. Si cat de multe pot sa suport, pana zic : GATA !
Zilele astea am scris despre doua persoane, Gabriel Ilie si Cecilia Tanasoiu, care m-au tratat cu o totala lipsa de respect. Neraspunzandu-mi la emailuri.
Emailuri care erau cat de cat importante.
Bine, Gabriel mi-a raspuns intr-un final, dupa aparitia articolului, si si-a cerut scuze. L-am inteles, toti gresim. Important e sa putem recunoaste cand gresim si sa ne cerem scuze. Pentru asta, tot respectul pentru Gabriel.

In fine, deviez. Problema e urmatoarea. Mai exista o persoana care nu imi raspunde la email. De ceva timp. Si mai important, are sa imi dea si o anumita suma de bani. Si recunosc, cateva secunde am stat sa ma gandesc. Sa povestesc despre el si sa risc sa nu mai primesc nici un ban… sau sa tac, sa ma milogesc in continuare si sa sper ca odata, printr-o minune, imi va raspunde la email. Si poate chiar imi va da da si banii.

Dar doar cateva secunde am analizat situatia. Si mi-am dat seama repede. In primul rand am nevoie de un minim de respect. Daca nu e instare sa il ofere, putin imi pasa de banii lui.

Asa ca maine, de fapt azi, ca e aproape 1 noaptea, am sa revin cu o poveste foarte interesanta.
As fi scris-o de acum, dar am asteptat o jumate de ora in viscol, am fost la fotbal, am mai mers prin zapada, transpirat. Plus ca imi e somn.
Deci maine azi, tineti aproape.

Si da, respectul e mai important decat banii. Cand ai ajuns sa te vinzi… 😐

4 comments

  1. Şi eu sunt într-o situaţie asemănătoare (nu răspunde la mailuri sau telefoane) şi a ajuns să-mi fie ruşine să mă duc să-mi „reclam” drepturile. O să fiu judecată dacă spun „ăsta-i românul”, dar aşa este. Cât despre faptul că „Sa povestesc despre el si sa risc sa nu mai primesc nici un ban… sau sa tac, sa ma milogesc in continuare si sa sper ca odata, printr-o minune, imi va raspunde la email. Si poate chiar imi va da da si banii”, nu cred că este el (sau ea) în situaţia în care să facă figuri de genul „Ce aiurea ai fost, dom’ne, că m-ai dat la „gazetă” pentru nişte bani! Gata, nu îi mai vezi, că m-ai enervat, iar eu nu sunt bătaia ta de joc”.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.