Bancomatele de la Banca Transilvania vorbesc si in maghiara

Astazi am constatat ca la bancomatul Bancii Transilvania a mai aparut o ,, limba”. Si nu e vorba de limba vreunei piti care a incercat sa rezolve bancomatul cu limba in speranta ca acesta va fi un ,, domn” generos. Ci de o noua ,, limba”, si nu una oarecare, ci una extrem de circulata: maghiara. Da, maghiara este o limba internationala foarte circulata, din Tokio la Moscova toti betivii vorbesc ungureste. Adica nu ii intelege nimeni. Nu am nimic cu ungurii, ba chiar sunt prieten cu ei. Au femei frumoase si mancarea foarte buna, doar limba cam zagrie pe urechi.

Zilele trecute ascultam la radio o stire, un comunicat al servicilor secrete maghiare, in care Romania era acuzata ca este rau intentionata cand vine vorba de unguri. Vezi doamne ce rai suntem noi cu ungurii. In realitate lucrurile nu sunt nici pe departe asa, si spun asta in calitatea mea de cetatean care face la randul lui parte dintr-o minoritate. Ceea ce au ungurii in Romania nu are nicio alta minoritate, cei drept, ungurii sunt mai multi in anumite zone. La fel in Banat exista localitati intregi de etnici sarbi, cu toate astea nu am vazut bancomat care sa aibe optiunea in limba sarba. Sau vreun sarb care sa se planga ca este discriminat in Romania sau ca vrea unirea Banatului cu Serbia.

Probabil ca nici ungurii obisnuiti nu isi doresc Transilvania, doar cativa politicieni si vreo doi tarani cu pitici pe creier. Ma intreb daca cei cu pitici pe creier stiu de ce origine sunt piticii ? Sunt sigur ca daca ar afla ca piticii de pe creier sunt de origine romana, s-ar scalpa intre ei :).

2 comments

  1. Eu nu am nimic cu ungurii, asa cum ai zis si tu, ba chiar am cativa amici de etnie maghiara si ne intelegem bine. Faptul ca Transilvania a facut asta nu mi se pare tocmai ok, e o intepatura adresata noua, poporului roman.

  2. E ciudat ca prin Bihor exista localitati in care nu esti servit in magazine daca nu stii maghiara. Pe cand la bancomat ei au sectiunea in limba lor materna. E un contrast …..Totusi suntem in Romania si nu in Ungaria.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.