Accident intrare Rupea, eu singurul martor

Ieri si astazi am colindat un pic tara, am plecat de la Timisoara inspre Targu Mures, iar mai apoi spre Constanta. Aseara cand ma indreptam spre Brasov am avut nefericitul prilej sa asist la un teribil accident. Un Logan grabit m-a depasit, desi era linie continua, i-am facut loc in fata mea insa acesta a continuat cu inca o depasire, adica tirul din fata mea, toate acestea intr-o curba cu vizibilitate zero.

Cum a dublat tirul din fata a venit si masina nevinovata, iar inevitabilul s-a produs. Accident frontal, o masina aruncata in parapet iar cel vinovat rasucit in mijlocul soselei. Am franat, tirul nici nu s-a sinchisit sa opreasca si si-a vazut de drum. M-am dat jos iar in masina vinovata doar un pasager soferul, iar acesta era ok, in cealalta masina erau patru persoane, soferul in stare de soc dar aparent ok, inca o domnita in stare de soc si cu un cucui deasupra ochiului cat o minge de tenis, poate chiar mai mare. Alte doua femei dintre care una misca si una nu.

Am sunat la 112, mi-a raspuns o tanti plictisita si cu slabe cunostinte de limba romana, explicandu-i ca e vorba de un accident grav. Ea imi recomanda sa le acord primul ajutor ranitilor. Pai ce ajutor, habar nu am si din ce stiu nici nu este indicat sa misti ranitii in astfel de cazuri. Imi spune ca trebuie anuntata politia, pai de aia am sunat la 112, ii raspund.

Dupa cateva ridicari de ton, ma asigura ca va pleca un echipaj. Intre timp se face coada in ambele sensuri, plus alti nervosi din cauza blocajului si nu a tragediei,… trec 10 minute, trec 20 de minute, nici salvare, nici politie. Am dat o carte de vizita la unul din soferi si mi-am vazut de drum, dupa circa 20 de minute de mers cu masina am intalnit si echipajele de la SMURD.

Deci au intervenit prompt, cam in 60 de minute poate chiar 70 am estimat eu, avand in vedere ca dupa 40 de minute de la apel ei inca mai aveau de mers. Sper sa fie ok ranitii, probabil voi fi sunat de politie ca martor.

3 comments

  1. De cacao, da e bine ca se platesc taxe de drum si siguranta iar ca cireasca de pe tort siguranta si increderea e la locul ei ori de cate ori o cere vreo situatie de genul acesta.

  2. E tipica aceasta lipsa de interes pentru autoritatile noastre..si nu e vorba doar de politie sau ambulanta, e o stare generala.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.