40% din produsele semipreparate sunt false

Faptul ca mancam prostii ambalate frumos este un lucru cunoscut. Insa oficial nu prea sunt recunoscute aceste lucruri. Astazi la o emisiune televizata un oficial a recunoscut faptul ca peste 40% din semipreparate sunt false. Adica majoritatea produselor cu lapte, carne, de fapt nu contin aceasta materie prima ci altceva. Pana si un banal crenvursti contine 12 E-uri, ce mai o adevarata nano tehnologie. Daca ii bagam un sim in ,, fund” putem sa il folosim pe post de telefon sau radio.

Si totusi produsele chimice stau pe rafturi si se vand de cele mai multe ori ca produse traditionale, taranesti, de casa. Ca doar avem incredere in sistemul de control al alimentelor. Asteptam macar o ,, traducere” a continutului, ca pana acum au fost ,, tradusi” doar cumparatorii. Probabil daca se va recurge la o lege mai drastica care sa scoata in evidenta continutul produselor vor aparea urmatoarele etichete :

– Pastrama de berbecut 100% fara carne.
– Crenvursti de pui fara carne de pui dar cu usoare urme, oase de porc.
– Muschiulet tiganesc fara carne, procesat de angajatii de etnie rroma.

Si la toate acestea evident toata gama de E-uri posibile si imposibile…Ce mai, sanatate pura.

3 comments

  1. Doamne nu mai sti ce sa mananci sau sa bei .Nu este diferit nici la tara ,aici sunt oameni care fac rosii pt vanzare 3 recolte pe an , si separat pt gospodaria lor .

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.