Zilele Basarabiei la Timisoara – Sau testul care spune ,,NU” la moldoveni

In ultimul timp se tot vehiculeaza intrebarea daca ne dorim unirea cu Republica Moldova, cu Basarabia. Am ascultat la radio diverse opinii unele pro, altele contra.
Zilele Basarabiei
Un radio ascultator spunea nu, pe motiv ca va trebui sa isi mai puna o yala la usa, altii pur si simplu spuneau ca nu e momentul. Dar au fost si unii care isi doreau cu ardoare acest lucru.

Zilele trecute fiind prin Iulius Mall din Timisoara am dat peste o manifestare care incerca sa faca o ,, punte” intre timisorenii si moldovenii de peste Prut. Este vorba de o manifestare intitulata generic Zilele Basarabiei, unde din ce am inteles a tinut un discurs un consul, precum si alte personalitati de peste Prut. Problema e ca oamenii au vorbit singuri. La Zilele Basarabiei erau pana in 20 de spectatori si aceea studenti de peste Prut. Deci interesul timisorenilor pentru moldovenii de peste Prut este egal cu zero. Nici macar oficialitatile locale nu s-au sinchisit sa isi miste fundul la deschiderea manifestarii, nimeni.

festivalul basarabenilor de la Timisoara

Cu alte cuvinte timisorenii nu isi doresc Basarabia, sau le este indiferent de ceea ce se intampla. Probabil vor fi voci care vor spune altceva, insa acestea sunt putine, au origini de prin Moldova si in general sunt trecuti de 70 de ani.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.