X Factor si Vocea Romaniei

Eu unul m-am saturat deja de aceste doua Marii dar cu alte palarii, pardon, aceste doua emisiuni care inca nu au inceput, insa datorita promovarii agresive deja am repulsie fata de ele.
In plus aceste doua combinatii unice si cele mai cele …dupa cum spun cei de la Antena respectiv Pro Tv despre X Factor si Vocea Romaniei parca sunt decupate dintr-o strofa a unui cantec cantat de formatia Genius prin 1996 cred. Suna ceva de genul : ,,Conex si cu Dialog se tot bat se bat pe loc „.

Toata aceasta imbinare si combinare nu e de fapt decat o copiere, ceva tipic romanesc. Daca pleci la drum prin tara in diverse localitati pe marginea drumului se vand diverse lucruri, insa in fiecare localitate se vinde aceiasi gama de produse.
De exemplu in Horezu vei gasi doar vase de lut, spre Brasov doar branza si carnati si exemplele ar putea continua. Nu inteleg de ce oamenii, posturile de televiziune nu incearca sa ofere ceva original,….noi nu suntem sanatosi daca nu ne copiem unul pe altul. Inca mai avem cale lunga pana sa iesim din acest ,, format ” de turma in care ne-am obisnuit.

15 comments

 1. si mai sunt si preselectii ptr romanii au talent :)) , deci 3 chestii, same stuff, oare avem indeajuns de multi oameni talentati?

 2. Suntem o tara de talentati, daca candva eram frate cu codrul, dupa a urmat generatia poetilor….acum e generatia talentatilor…cantaciosi

 3. Ce pot spune, este adevarat ceea ce zici tu dar daca inca nu le-o venit originalitate in cap trebuie sa ne uitam si la aceste emisiuni copiate….

 4. Nu e vorba de emisiuni copiate, ….. sunt autentice daca e sa analizam sursa formatului, insa cele doua emisiuni se aseamna si in plus se difuzeaza oarecum simultan, e ceva in genul capra vecinului……………un fel Dallas si Dinastia…cred,

 5. Au luat-o razna frate! Ma mir cum naiba pot sa fure in asa hal unii de la altii doar pentru un rating mai mare, oare nu exista nici pic de imaginatie in Romania asta? Trebuie neaparat sa furam de la alte natii? :(( Furam, furam, furam, si dupa aia ne vaitam ca ne fac francezii hoti si tigani.

 6. Mai bine in locul acelor emisiuni ar da un film bun si mai putina publicitate…ar fi mult mai bine si am avea si noi la ce sa ne uitam in felul asta.

 7. Unora le este frica sa faca ceva original pentru ca se gandesc ca vor esua. Nu e vorba ca nu putem fi originali, exista acest sentiment de frica si lucrurile nu merg cum trebuie.

 8. @cosmin, nu chiar asa, ar putea sta si ei cate o ora, doua sa coaca o emisiune originala… chiar nu putem gandii?
  @Marius, nu e vorba de frica, e vorba de lene. De ce sa stai sa gandesti ceva, cand poti sa iei de la altii?

 9. Oricum, sunt absolut convinsa ca in Romania aceste emisiuni nu se vor ridica la nivelul celor din alte tari. Dovada si Romanii au talent… dezamagitor…

 10. Si ce daca?! Nu vezi ca milioane de romani se uita la Vocea Romaniei ( si Romanii au talent) ? . Daca romanii se uita, le plac emisiunile, ce aveti voi impotriva ?? De ce sa facem ceva original, daca dupaia romanii sar in sus: ” Nu-mi place, n-au gandit bine formatul.” . Si nu suntem singura tara care copiaza. Exista Vocea Olandei, Vocea Germaniei, Vocea Braziliei, Vocea Americii, de care vrei. Astia nu au copiat? Noi ce avem, de ce sa nu adoptam si noi un format, ca nu moare nimeni. Si nu e singurul concurs care „bantuie” prin zeci de tari.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.