Vrei padure de brad la tine in curte, acum e momentul

Nu vand vreo padure si nici nu cunosc vreo formula magica a la Mama Omida care sa impadureasca ziua padurile care se taie noaptea . Insa imi doresc o mica ,, padure” in curte. Atat pentru frumusete, umbra, dar si pentru a obtura privirile vecinilor curiosi. Nu am nimic cu vecinii, dar se pare ca nu toti au treaba si asa din cand in cand le place sa mai caste ochii obsesiv as zice la mine in curte. Mai ales atunci cand descarc ceva, sau am vreun musafir.

Daca aveti aceeasi problema sau va plac pomii ornamentali, acum este momentul sa va apucati de impadurit. Nu e vorba de super oferta, ci acum e momentul pentru plantat. Mai tarziu s-ar putea sa nu se prinda, mai ales ca eu as vrea niste molid argintiu care necesita oarece atentie pana se prinde. Dupa nu mai aveti treaba cu el. Vreau sa merg exclusiv pe ceva care sa fie tot timpul anului verde. Si foarte important chiar as vrea sa nu ii vad pe vecini din curtea mea. Adica vreau brad, molid argintiu si alte conifere care sa aibe o inaltime cat de cat…Sa astept sa creasca patru cinci ani nu prea e ok. Ma gandeam sa ridic o movila de pamant dar am inteles ca nu prea le prieste.

Se pot planta si molizi ceva mai inalti ?

E o foarte mare problema inaltimea molizilor, adica daca e sa obturam ceva cu o ,, padure ” 50 cm inaltime..Nu prea avem sanse decat daca vecinii au undeva la 30-40 cm inaltime. Sa asteptam sa creasca molizii, e cam mult de asteptat…Poate ,,se duc vecinii”, da, dar vin altii :). Exista si firme care pun la dispozitie brazi, molizi si alte soiuri de copaci ornamentali cu inaltime ceva mai mari. Adica se poate si un molid argintiu de 3 metri, sigur nu are nimeni vecini de 3 metri..Iar daca nici atunci nu se rezolva problema eu zic sa va mutati.

Lasand gluma la o parte si pe vecini la fel, daca iti doresti o padure peste noapte se poate. Copaci de 2-3 metri aproape instant. In plus schimbarea va fi fantastica, de nerecunoscut si aceasta la modul pozitiv. O sa ai impresia ca te-ai mutat la munte.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.